Hovädzie mäso na hubách s horčicou

Hovädzie mäso na hubách s horčicou

Chcete si uľahčiť prípravu mäsa? Upečte ho v rúre!

Ingrediencie

  • 700 g hovädzieho mäsa
  • 350 g lesných húb
  • 1 šálka vývaru
  • 1 šálka smotany
  • 1/2 šálky bieleho vína
  • 2 šalotky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžičky dijonskej horčice
  • 2 PL masla
  • 2 PL olivového oleja
  • rozmarín
  • sladká paprika
  • soľ, korenie

Postup

  1. Predhrejte si rúru na 200°C.
  2. Na plátky nakrájané hovädzie mäso osoľte, okoreňte a potrite zmesou prelisovaného cesnaku a nadrveného rozmarínu.
  3. Na panvici s olejom z každej strany plátky 3 minúty opečte.
  4. Následne mäso preložte do pekáča, pridajte vývar, vložte do rúry a pečte približne 25 minút, v závislosti od typu hovädzieho mäsa a výšky plátku.
  5. Mäso z rúry vyberte, plátky zakryte alobalom a nechajte 10 minút odpočívať.
  6. Medzitým si v panvici rozpustite maslo a pridajte doň nakrájanú šalotku a huby ochutené soľou a korením.
  7. Duste približne 5-7 minút, kým huby nezačnú mäknúť.
  8. Zmes z panvice odstráňte, prilejte víno a nechajte ho deglazovať.
  9. Potom pridajte smotanu a horčicu a zmes priveďte do varu.
  10. Varte, kým omáčka nezhustne, následne ju dochuťte korením a pridajte huby a plátky mäsa.

Hovädzie na hubách pečené v rúre servírujte preliate omáčkou s americkými zemiakmi, prípadne tiež ozdobené čerstvými bylinkami.

Plátky hovädzieho mäsa s hubami pečené v rúre
Zdroj:halfbakedharvest.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.