Chcete si uľahčiť prípravu mäsa? Upečte ho v rúre!
Ingrediencie
- 700 g hovädzieho mäsa
- 350 g lesných húb
- 1 šálka vývaru
- 1 šálka smotany
- 1/2 šálky bieleho vína
- 2 šalotky
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžičky dijonskej horčice
- 2 PL masla
- 2 PL olivového oleja
- rozmarín
- sladká paprika
- soľ, korenie
Postup
- Predhrejte si rúru na 200°C.
- Na plátky nakrájané hovädzie mäso osoľte, okoreňte a potrite zmesou prelisovaného cesnaku a nadrveného rozmarínu.
- Na panvici s olejom z každej strany plátky 3 minúty opečte.
- Následne mäso preložte do pekáča, pridajte vývar, vložte do rúry a pečte približne 25 minút, v závislosti od typu hovädzieho mäsa a výšky plátku.
- Mäso z rúry vyberte, plátky zakryte alobalom a nechajte 10 minút odpočívať.
- Medzitým si v panvici rozpustite maslo a pridajte doň nakrájanú šalotku a huby ochutené soľou a korením.
- Duste približne 5-7 minút, kým huby nezačnú mäknúť.
- Zmes z panvice odstráňte, prilejte víno a nechajte ho deglazovať.
- Potom pridajte smotanu a horčicu a zmes priveďte do varu.
- Varte, kým omáčka nezhustne, následne ju dochuťte korením a pridajte huby a plátky mäsa.
Hovädzie na hubách pečené v rúre servírujte preliate omáčkou s americkými zemiakmi, prípadne tiež ozdobené čerstvými bylinkami.