Rýchla a pritom tak jemná jahodová bublanina vykúzli úsmev na tvári všetkým, komu ju upečenú prinesiete až pod nos.
Ingrediencie
- 120g polohrubej múky
- 80g cukru
- 100g zmäknutého masla
- 1 vajce
- 80g kyslej smotany
- 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
- 1 lyžička prášku do pečiva
- Štipka soli
- 300g jahôd
- Maslo a múka na vymazanie formy
Postup
- Predhrejte si rúru na 180°C. Formu na pečenie vymažte maslom a vysypte hrubou múkou.
- Vyšľahajte maslo a cukor, pridajte vajcia, kyslú smotanu, vanilkový extrakt a dobre premiešajte.
- V samostatnej mise zmiešajte múku, kypriaci prášok a soľ a dôkladne vmiešajte do maslovej zmesi.
- Cesto nalejte do pripravenej formy, uhlaďte a navrch rovnomerne rozložte plátkami jahôd.
- Pečte v predhriatej rúre po dobu 30-40 minút a nechajte vychladnúť.
- Podávajte posypané práškovým cukrom alebo so šľahačkou či zmrzlinou.
Zostali vám jahody? Rozmixujte ich podľa našich receptov na jahodové smoothie!