Luxusná jahodová bublanina

Luxusná jahodová bublanina

Rýchla a pritom tak jemná jahodová bublanina vykúzli úsmev na tvári všetkým, komu ju upečenú prinesiete až pod nos.

Ingrediencie

  • 120g polohrubej múky
  • 80g cukru
  • 100g zmäknutého masla
  • 1 vajce
  • 80g kyslej smotany
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • Štipka soli
  • 300g jahôd
  • Maslo a múka na vymazanie formy

Postup

  • Predhrejte si rúru na 180°C. Formu na pečenie vymažte maslom a vysypte hrubou múkou.
  • Vyšľahajte maslo a cukor, pridajte vajcia, kyslú smotanu, vanilkový extrakt a dobre premiešajte.
  • V samostatnej mise zmiešajte múku, kypriaci prášok a soľ a dôkladne vmiešajte do maslovej zmesi.
  • Cesto nalejte do pripravenej formy, uhlaďte a navrch rovnomerne rozložte plátkami jahôd.
  • Pečte v predhriatej rúre po dobu 30-40 minút a nechajte vychladnúť.
  • Podávajte posypané práškovým cukrom alebo so šľahačkou či zmrzlinou.
Múčnik s jahodami, pečený v zapekacej mise.
Zdroj: moeyskitchen.com

Zostali vám jahody? Rozmixujte ich podľa našich receptov na jahodové smoothie!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.