Jednoduchý recept na črepníkovú jahodovú bublaninu zvládne úplne každý.
Ingrediencie
- 2,5 hrnčeka hladkej múky
- 1 hrnček cukru
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1 hrnček jogurtu (gréckeho typu)
- 2 vajcia
- 1/4 hrnčeka citrónovej šťavy
- 1 balenie kypriaceho prášku
- 1 lyžica strúhanej citrónovej kôry
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- Štipka soli
- 300-500g jahôd
Postup
- Predhrejte si rúru na 180°C.
- Formu na tortu vyložte papierom na pečenie.
- V miske zmiešajte vajcia, jogurt, citrónovú šťavu, olej a vanilkový extrakt.
- V samostatnej mise zmiešajte múku s kypriacim práškom, cukrom, citrónovou kôrou a štipkou soli.
- Mokré prísady riadne zmiešajte s múčnou zmesou a vzniknuté cesto nalejte do pripravenej formy.
- Navrch položte plátky jahôd a dajte piecť na 30-40 minút.
- Upečenú bublaninu nechajte vychladnúť a potom podávajte posypanú práškovým cukrom.
Používate stále metódu merania surovín od oka? Náš test potravinových váh do kuchyne vám odhalí ich značné výhody. Pozrite sa!