Zdravá jahodová bublanina

Zdravá jahodová bublanina

Inšpirujte sa týmto zdravším variantom na bublaninu s jahodami. Obsahuje menej kalórií, ale chuťovo je skvelá.

Ingrediencie

  • 300g špaldovej múky
  • 100g kokosového oleja alebo BIO masla
  • 150ml mlieka (sójového, mandľového alebo kokosového)
  • 4 vajcia
  • 150g trstinového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 BIO prášok do pečiva
  • 500g jahôd

Postup

  • Oddeľte bielky od žĺtkov a vyšľahajte tuhý sneh.
  • Žĺtky vyšľahajte s trstinovým cukrom do hustejšej peny.
  • Potom k žĺtkom pridajte kokosový olej a premiešajte.
  • S múkou zmiešajte kypriaci prášok a vanilkový cukor.
  • Do žĺtkovej zmesi vmiešajte 150ml mlieka a postupne vmiešajte aj múčnu zmes.
  • Nakoniec vmiešajte sneh z bielkov a vzniknuté cesto nalejte na vymastený plech.
  • Navrch položte jahody a pečte pri 180 ° C po dobu 30 minút.
  • Hotovú bublaninu nakrájajte a posypte práškovým cukrom.
Zdravý jahodový dezert zo špaldovej múky.
Zdroj: thebestblogrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.