Liata čučoriedková bublanina s kyslou smotanou

Liata čučoriedková bublanina s kyslou smotanou

Vyskúšajte napríklad túto bublaninu s prímesou kyslej smotany, vďaka ktorej je výsledok vláčny.

Ingrediencie

  • 3 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček cukru kryštál
  • 200g zmäknutého masla
  • 1 prášok do pečiva
  • 100ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 1 kyslá smotana
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • Štipka soli
  • Čerstvé čučoriedky (množstvo podľa chuti)

Postup

  • Predhrejte rúru na 180°C.
  • V mise utrite maslo s cukrom. Potom pridajte vajcia, vanilkový extrakt, mlieko a kyslú smotanu.
  • V samostatnej mise preosejte múku, zmiešajte s práškom do pečiva a štipkou soli.
  • Múčnu zmes postupne primiešajte do maslovej zmesi.
  • Vzniknuté cesto nalejte do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Navrch položte okapané čučoriedky.
  • Pečte v predhriatej rúre po dobu 20-30 minút dozlatista.
  • Hotovú buchtu nakrájajte a posypte práškovým cukrom.
Buchta s čerstvými čučoriedkami pečená na plechu.
Zdroj: cookingwithk.net

Z čučoriedok môžete upiecť tiež niektorý z našich čučoriedkových koláčov !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.