Hrnčeková bublanina s čučoriedkami a malinami

Hrnčeková bublanina s čučoriedkami a malinami

Okrem čučoriedok je možné do bublaniny zakomponovať aj iné druhy ovocia ako maliny. Výsledok určite stojí za to!

Ingrediencie

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček cukru krupica
  • 2 vajcia
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • Čerstvé či mrazené čučoriedky a maliny

Postup

  • Do misy preosejte múku, pridajte cukor, mlieko, olej, vanilkový cukor, kypriaci prášok a vajcia.
  • Všetko riadne premiešajte, kým vznikne ideálne hladké cesto.
  • Plech alebo pekáč vymažte maslom a vysypte múkou.
  • Vzniknuté cesto nalejte na plech a navrch pokladte čučoriedky s malinami. Množstvo podľa vašich chutí.
  • Bublaninu dajte piecť do rúry na 180 ° C po dobu 30 minút a strážte pomocou špajle, či už nelepí a je hotová.
  • Hotovú buchtu posypte práškovým cukrom a podávajte.
Čučoriedkovo-malinová buchta v pekáčiku.
Zdroj: alexandracooks.com

Okrem čučoriedkovej bublaniny si môžete upiecť aj tradičnú čerešňovú.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.