Inšpirujte sa týmto receptom na bublaninu s čučoriedkami s použitím hladkej múky.
Ingrediencie
- 250g hladkej múky
- 180g cukru kryštál
- 100ml oleja
- 100ml mlieka
- 1/2 kypriaceho prášku do pečiva
- 3 vajcia
- Maslo a hrubá múka na vymazanie
- Čučoriedky
Postup
- Najprv utrite žĺtky s cukrom. Potom pridajte olej a mlieko.
- V mise preosejte múku a zmiešajte s práškom do pečiva.
- Múku s práškom do pečiva postupne zamiešajte do zmesi so žĺtkom.
- Ušľahajte sneh z bielkov a ten potom zamiešajte do cesta.
- Cesto nalejte na vymastený a múkou vysypaný plech.
- Navrch rovnomerne položte čučoriedky a pečte pri 180 ° C cca 20-25 minút dozlatista.
- Hotovú bublaninu nechajte vychladnúť a potom nakrájanú podávajte.
Presné váženie oceníte najmä pri príprave pečených dobrôt. Nenechajte to v náhode a pozrite sa, ako si vybrať tú najlepšiu kuchynskú váhu .