Lahodná buchta s čučoriedkami a tvarohom, po ktorej sa už pri jej pečení budú všetkým zbiehať sliny.
Ingrediencie
- 500g polohrubej múky
- 180-200g cukru kryštál
- 3 vajcia
- 400ml mlieka
- 150ml oleja či rozpusteného masla
- 1 a 1/2 kypriaceho prášku
- 1 vanilkový cukor
- 250g tvarohu
- Čučoriedky
Postup
- V miske zmiešajte cukor s vajcami a mliekom.
- V samostatnej mise zmiešajte múku s kypriacim práškom. Potom pomaly vmiešajte do vaječnej zmesi.
- Vedľa si zmiešajte tvaroh s vanilkovým cukrom a vmiešajte do zmesi cesta.
- Vzniknuté cesto nalejte na vymastený plech a navrch položte čučoriedky.
- Dajte piecť do predhriatej rúry na 180 ° C po dobu 30-40 minút. Vyskúšajte špajľou, či už nelepí a je hotová.
- Hotovú bublaninu podávajte posypanú práškovým cukrom alebo len tak.