Vďaka tomuto receptu môžete mať večeru na stole za menej ako 30 minút. Pozostáva z jednoduchých prísad a nie je nutné žiadne marinovanie. Odporúčame podávať so zemiakovou kašou.
Ingrediencie
- 4 vykostené bravčové kotlety s hrúbkou asi 1,2 cm
- ¾ lyžičky soli alebo podľa chuti
- 1/4 lyžičky čierneho korenia alebo podľa chuti
- ½ lyžičky papriky alebo podľa chuti
- 3 lyžice masla
- 2 lyžičky olivového oleja
- 230 g šampiňónov nakrájaných na plátky
- ½ strednej cibule nakrájaná nadrobno
- 2 drvené strúčiky cesnaku
- 1 polievková lyžica múky
- 1 lyžička štipľavej omáčky
- 1 1/2 šálky kuracieho vývaru
- 1/3 šálky smotany na šľahanie
- 1 polievková lyžica petržlenu
Postup
- Bravčové kotlety osoľte, okoreňte a pridajte papriku.
- Na veľkej panvici zohrejte na strednom / vysokom plameni 1 polievkovú lyžicu masla a 2 lyžičky oleja.
- Akonáhle je tuk rozpálený, vložte kotlety a opekajte 3-4 minúty z každej strany, pokiaľ nie sú zlatisto hnedé.
- Vyberte kotlety a prikryte ich, aby zostali teplé.
- Na rovnakú panvicu pridajte 1 polievkovú lyžicu masla a nakrájané huby.
- Opekajte 2 minúty na strednom plameni, alebo pokiaľ nie sú zlatisté.
- Pridajte 1 polievkovú lyžicu masla a cibuľu.
- Ľahko dochuťte soľou a korením.
- Opekajte 3-4 minúty, kým cibuľa nezmäkne.
- Pridajte drvený cesnak a za stáleho miešania restujte 30 sekúnd.
- Pridajte múku a intenzívne miešajte po dobu 30 sekúnd.
- Pridajte kurací vývar, pálivú omáčku, smotanu na šľahanie a podľa chuti dosoľte a dokoreníme.
- Varte 2 minúty, alebo kým smotana nezačne hustnúť.
- Vráťte kotlety späť na panvicu a premiešajte s hubovou omáčkou.
- Znížte plameň a varte 5-8 minút, kotlety krásne zjemnia a nasajú chuť hubovej omáčky.
- Dozdobte petržlenovou vňaťou a podávajte.