Pomaly varená bravčová bábika s delikátnou hubovou a balzamikovou chuťou je ľahké jedlo, ktoré vás príjemne prekvapí.
Ingrediencie
- 1 a 1/2 lyžičky soli
- 1 a 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 2 bravčové bábiky (celkom okolo 1 kg)
- 1 malá cibuľa, na tenké plátky
- 230 g nakrájaných šampiňónov
- 2 šálky kuracieho vývaru
- 2 lyžice plus 1 lyžička balzamikového octu, rozdelené
- 4 drvené strúčiky cesnaku
- 1 a 1/2 lyžičky nakrájaného čerstvého rozmarínu, rozdelené
- 2 a 1/2 lyžice kukuričného škrobu
- 1 polievková lyžica masla
- soľ a korenie na dochutenie
Postup
- Zmiešajte 1 a 1/2 lyžičky soli a 1 a 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia v malej miske.
- Obe bravčové bábiky potrite zmesou soli a korenia.
- Rozpáľte 1 polievkovú lyžicu olivového oleja vo veľkej panvici na strednom plameni.
- Vložte bábiky na panvicu a opečte zo všetkých strán dozlatista, asi 3 minúty na každú stranu.
- Akonáhle zhnednú, vyberte z panvice a odložte ich bokom.
- Do pomalého hrnca pridajte nakrájanú cibuľu a huby.
- Na cibuľu a huby položte bravčové bábiky.
- Do pomalého hrnca pridajte kurací vývar, 2 lyžice balzamikového octu, cesnak a 1 lyžičku jemne nakrájaného rozmarínu.
- Zakryte a varte na miernom plameni po dobu 6-8 hodín alebo na vysokom plameni 3-4 hodiny, alebo kým stred najsilnejšej časti bravčového mäsa nedosiahne 63 ° C.
- Akonáhle je bravčové mäso upečené, preložte ho na tanier a prikryte fóliou kvôli uchovaniu tepla.
- Opatrne prelejte hubovú zmes z pomalého hrnca na panvicu a na strednom plameni ešte chvíľu varte.
- Miešajte kukuričný škrob s rovnakým množstvom studenej vody tak dlho, až sa rozpustí.
- Vzniknutú zmes zašľahajte do omáčky.
- Pridajte maslo, zvyšnú lyžičku balzamikového octu a 1/2 lyžičky jemne nakrájaného rozmarínu a šľahajte, kým sa maslo nerozpustí a poriadne nepremieša.
- Podľa potreby dochuťte ďalšou soľou alebo korením.
- Bábiku nakrájajte a podávajte s hubovou omáčkou.