Bravčová pečienka s bylinkovou omáčkou

Bravčová pečienka s bylinkovou omáčkou

Táto bravčová pečienka s čerstvými bylinkami, pečená v rúre, je hore krásne chrumkavá a vo vnútri dokonale jemná a šťavnatá. Lahodná hubová omáčka jej dodáva ešte lepšiu chuť. Buďte si istí, že s ňou každého ohromíte!

Ingrediencie

Bravčová pečienka

  • cca 1,8 kg bravčovej pečienky bez kosti
  • 1 polievková lyžica čerstvého rozmarínu, nasekaného
  • 2 lyžice čerstvej šalvie, nasekané (alebo 1 a 1/2 lyžičky sušených listov šalvie)
  • 1 lyžička čerstvého tymiánu, nasekaného (alebo 1/2 lyžičky sušeného tymiánu)
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky koriandra
  • 2 drvené strúčiky cesnaku

Hubová omáčka

  • 450 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 šalotka, nakrájaná na tenké plátky
  • 1 šálka suchého sherry (alebo suchého vermútu)
  • 1 šálka kuracieho vývaru
  • 1 polievková lyžica sójovej omáčky
  • 2 lyžičky kukuričného škrobu (rozpusteného v 1 lyžici vody)
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup

  1. Predhrejte rúru na 220 °C.
  2. Rozdrvte semienka koriandra v miske.
  3. Pridajte čerstvé bylinky a rozdrvte ich spolu so semienkami koriandra.
  4. V malej miske zmiešajte drvené bylinky a semienka koriandra so soľou a korením.
  5. Bravčovú pečienku posypte korením a mäso naklepte, aby korenie dobre držalo.
  6. Umiestnite pečienku na rošt umiestnený nad pekáčom vyloženým alobalom.
  7. Uistite sa, že je tuková čiapočka hore.
  8. Pečte 15 minút.
  9. Znížte teplotu na 160 ° C a pokračujte v pečení, kým teplota v strede najsilnejšej časti mäsa nedosiahne 60 ° C, teda asi 50 – 70 minút.
  10. Mäso vyberte z rúry, zakryte kúskom alobalu a pred podávaním nechajte 10 minút odpočívať.
  11. Medzitým rozpáľte na panvici olej.
  12. Restujte cesnak a šalotku po dobu 1 minúty.
  13. Pridajte huby a pokračujte v restovaní ďalších asi 5 minút, kým huby nezačnú hnednúť.
  14. Pridajte sherry a varte, kým sa väčšina tekutiny neodparí.
  15. Prilejte kuracie vývar a sójovú omáčku.
  16. Priveďte do varu.
  17. Pridajte kukuričný škrob a duste asi 2 minúty, kým nezhustne.
  18. Dosoľte a dokoreníme.
  19. Podávajte s vašou obľúbenou prílohou (skvelá je napríklad zemiaková kaša s cesnakom).
Bravčová pečienka s bylinkovo-hubovou omáčkou
www.cravingtasty.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.