Bohatý a sýty recept na krémové cestoviny tagliatelle s bravčovou bábikou pochádza z talianskej oblasti Trentino-Alto Adige. Pomerne ľahká omáčka pozostáva z bravčovej bábiky, húb, smotany, brandy a pancetty a vy si ju jednoducho zamilujete!
Ingrediencie
- 320 g cestovín tagliatelle
- 150 g bravčovej bábiky, nakrájané na malé kocky
- 100 g pancetty, nakrájané na malé kocky
- 150 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
- 1 strúčik cesnaku, nadrobno nasekaný
- 1 malá cibuľa, nadrobno nasekaná
- 60 g masla
- 200 ml smotany na šľahanie
- 1 malý panák brandy
- strúhaný syr typu parmigiano alebo grana na podávanie
- soľ a čerstvo mleté korenie podľa chuti
Postup
- Olúpte a nadrobno nakrájajte cibuľu a cesnak.
- Pancettu aj bravčovú bábiku nakrájajte na malé kocky alebo rezančeky.
- Očistite a nakrájajte šampiňóny na plátky, ktoré ešte prekrájajte na polovicu.
- Na panvicu dajte maslo, nakrájanú cibuľu a cesnak.
- Restujte, kým cibuľa nezmäkne.
- Pridajte nakrájané šampiňóny a restujte, kým nezhnednú.
- Pridajte pancettu a restujte, kým nebude krásne opečená.
- Nakoniec pridajte bravčové mäso a pokračujte v restovaní ďalších pár minút (mäso musí zostať trochu ružové).
- Zvýšte plameň a prilejte brandy, po odparení alkoholu pridajte smotanu.
- Znížte teplotu a omáčku nechajte 3 až 4 minúty redukovať.
- Podľa potreby dochuťte soľou a korením.
- Zatiaľ čo sa omáčka varí, uvarte cestoviny al dente.
- Čerstvé tagliatelle trvajú len 4-5 minút, sušené asi 10 minút.
- Nechajte si šálku vody z varenia cestovín stranou a cestoviny sceďte.
- Tagliatelle primiešajte do omáčky tak, aby boli cestoviny pokryté krémovou omáčkou.
- Pokiaľ je omáčka suchá, pridajte trochu vody, ktorú ste si schovali z varenia cestovín.
- Ihneď podávajte so strúhaným syrom typu parmigiano alebo grana.