Cestoviny sú najlepší spôsob na rýchlu večeru či menší obed. Keď k nim pridáte cherry paradajky a divoký cesnak, máte luxusný pokrm, po ktorom sa len zapráši. Pokojne môžete tento recept vyskúšať aj na svojich priateľoch, uvidíte, že sa k vám budú radi vracať.
Ingrediencie:
- 500 g cestovín
- 250 g cherry paradajok
- 1 lyžička soli
- 1 väčší zväzok medvedieho cesnaku
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- Soľ
- Mleté čierne korenie (môže byť aj štvorfarebné)
- 100 g strúhaného parmezánu
Postup:
- Cestoviny si uvaríme presne podľa návodu na obale, aby boli ako sa hovorí „al dente“.
- Potom ich scedíme a necháme odkvapkať.
- Do hrnca dáme olivový olej a na miernom ohni zahrejeme.
- Prihodíme umytý a nakrájaný cesnak a prepolené cherry paradajky.
- Krátko orestujeme, aby sa prehrial, a potom osolíme aj okoreníme.
- Prisypeme odkvapkané cestoviny, premiešame a chvíľku prehrejeme.
- Servírujeme ozdobené nastrúhaným parmezánom.
- Kto chce, môže ešte ozdobiť kúskom medvedieho cesnaku alebo jeho kvety.