Lahodná sliepka na paprike so smotanou

Lahodná sliepka na paprike so smotanou

Jemné slepačie mäso sa skvele snúbi s dvoma typmi smotany. Výsledkom je krémový pokrm veľmi delikátnej chuti.

Ingrediencie:

  • 1 sliepka, naporciovaná na menšie časti
  • 2 cibuľa
  • 1 šálka kuracieho vývaru
  • 1/2 šálky kyslej smotany
  • 1/4 šálky šľahačky
  • 3 PL olivového oleja
  • 3 čajové lyžičky sladkej papriky
  • 1 čajová lyžička paradajkového pyré
  • 1 čajová lyžička čerstvej citrónovej šťavy
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Kúsky sliepky posypte soľou a korením.
  2. V hrnci rozohrejte olej a slepiace mäso na ňom zo všetkých strán orestujte.
  3. Následne mäso z hrnca vyberte a pridajte do hrnca nadrobno nakrájanú cibuľu.
  4. Keď cibuľa zozlatne, pridajte do hrnca sladkú papriku a dôkladne premiešajte.
  5. Prilejte kurací vývar, paradajkový pretlak a citrónovú šťavu.
  6. Potom vráťte kúsky sliepky späť do hrnca a povarte približne 20 minút.
  7. Pokiaľ sa vývar počas varenia príliš vyvarí, prilejte ho o niečo viac.
  8. Keď mäso zmäkne, odstráňte ho z hrnca.
  9. V medziobdobí si v miske premiešajte kyslú smotanu s múkou a následne ich zmes pridajte do hrnca.
  10. Za stáleho miešania povarte približne 5 minút, kým omáčka nezhustne.
  11. Primiešajte šľahačku a citrónovú šťavu.
  12. Na záver vložte späť do hrnca kúsky slepačieho mäsa a prihrejte.

Takto pripravená sliepka na paprike sa najčastejšie podáva so žemľovou knedľou či cestovinami.

Kúsky sliepky v omáčke zo smotany a papriky posypanej pažítkou
zdroj: allrecipes.com

Máte chuť na slepačiu polievku, alebo túžite ochutnať slepačie mäso na kari? Inšpirujte sa našimi rozmanitými receptami na sliepku !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.