Jemné slepačie mäso sa skvele snúbi s dvoma typmi smotany. Výsledkom je krémový pokrm veľmi delikátnej chuti.
Ingrediencie:
- 1 sliepka, naporciovaná na menšie časti
- 2 cibuľa
- 1 šálka kuracieho vývaru
- 1/2 šálky kyslej smotany
- 1/4 šálky šľahačky
- 3 PL olivového oleja
- 3 čajové lyžičky sladkej papriky
- 1 čajová lyžička paradajkového pyré
- 1 čajová lyžička čerstvej citrónovej šťavy
- soľ, korenie
Postup:
- Kúsky sliepky posypte soľou a korením.
- V hrnci rozohrejte olej a slepiace mäso na ňom zo všetkých strán orestujte.
- Následne mäso z hrnca vyberte a pridajte do hrnca nadrobno nakrájanú cibuľu.
- Keď cibuľa zozlatne, pridajte do hrnca sladkú papriku a dôkladne premiešajte.
- Prilejte kurací vývar, paradajkový pretlak a citrónovú šťavu.
- Potom vráťte kúsky sliepky späť do hrnca a povarte približne 20 minút.
- Pokiaľ sa vývar počas varenia príliš vyvarí, prilejte ho o niečo viac.
- Keď mäso zmäkne, odstráňte ho z hrnca.
- V medziobdobí si v miske premiešajte kyslú smotanu s múkou a následne ich zmes pridajte do hrnca.
- Za stáleho miešania povarte približne 5 minút, kým omáčka nezhustne.
- Primiešajte šľahačku a citrónovú šťavu.
- Na záver vložte späť do hrnca kúsky slepačieho mäsa a prihrejte.
Takto pripravená sliepka na paprike sa najčastejšie podáva so žemľovou knedľou či cestovinami.
Máte chuť na slepačiu polievku, alebo túžite ochutnať slepačie mäso na kari? Inšpirujte sa našimi rozmanitými receptami na sliepku !