Okrem cestovín či žemľovej knedle chutí tento pokrm veľmi dobre aj s haluškami. Tie si môžete buď jednoducho zakúpiť, alebo si pripraviť halušky vlastnoručné.
Ingrediencie:
- 1 sliepka
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 šálka kuracieho vývaru
- 1 šálka bieleho gréckeho jogurtu
- 1 PL olivového oleja
- 3 PL paradajkového pyré
- 3 čajové lyžičky sladkej papriky
- bobkový list
- nové korenie
- soľ, korenie
Postup:
- Očistenú sliepku dajte variť do hrnca s vodou, bobkovým listom a novým korením.
- Varte domäkka.
- V medziobdobí si na hlbšej panvici zohrejte olej, v ktorom zosklovaťte nadrobno nakrájanú cibuľu.
- Pridajte prelisovaný cesnak, paradajkové pyré, soľ a korenie.
- Zmes následne zaprášte sladkou paprikou a premiešajte.
- Potom pridajte kurací vývar, pridajte zmes do varu a vložte halušky.
- Varte, kým halušky nezmäknú.
- Na záver pridajte grécky jogurt.
- Keď je sliepka uvarená, vyberte ju z hrnca, odstráňte kožu a mäso naporciujte na väčšie či menšie kúsky v závislosti na vašich preferenciách.
- Mäso následne pridajte do panvice s omáčkou.