Slepačie mäso so šampiňónmi v paprikovej omáčke

Slepačie mäso so šampiňónmi v paprikovej omáčke

Aj keď je smotana či šľahačka jednou z typických ingrediencií, ktoré sa do receptov so slepačím mäsom pridávajú, nemusí to tak byť vždy. Vyskúšajte našu verziu bez smotany!

Ingrediencie:

  • 1 sliepka, naporciovaná na menšie časti
  • 250 g šampiňónov
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 šálka kuracieho vývaru
  • 1/4 šálky bieleho vína
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 PL hladkej múky
  • 1 PL paradajkového pyré
  • 1 PL sladkej papriky
  • soľ, korenie

Postup:

  1. V hlbokej panvici rozohrejte olivový olej.
  2. Slepačie kúsky osoľte, okoreňte a posypte múkou.
  3. Následne mäso dozlatista na oleji orestujte zo všetkých strán, približne 3-4 minúty.
  4. Potom sliepku vyberte z panvice a na zvyšnom oleji orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu.
  5. Keď cibuľa zosklovatí, pridajte k nej prelisovaný cesnak a na plátky nakrájané šampiňóny.
  6. Povarte približne 5 minút, kým huby nezmäknú.
  7. Vráťte späť do panvice slepačie mäso a pridajte papriku.
  8. Dôkladne premiešajte.
  9. Prileje víno a povarte 1-2 minúty.
  10. Následne pridajte do zmesi kurací vývar a paradajkové pyré.
  11. Premiešajte, pridajte soľ a korenie a povarte niekoľko minút.
Cestoviny so slepačím mäsom a šampiňónmi v paprikovej omáčke
zdroj: thefoodiephysician.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.