Aj keď je smotana či šľahačka jednou z typických ingrediencií, ktoré sa do receptov so slepačím mäsom pridávajú, nemusí to tak byť vždy. Vyskúšajte našu verziu bez smotany!
Ingrediencie:
- 1 sliepka, naporciovaná na menšie časti
- 250 g šampiňónov
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 šálka kuracieho vývaru
- 1/4 šálky bieleho vína
- 2 PL olivového oleja
- 1 PL hladkej múky
- 1 PL paradajkového pyré
- 1 PL sladkej papriky
- soľ, korenie
Postup:
- V hlbokej panvici rozohrejte olivový olej.
- Slepačie kúsky osoľte, okoreňte a posypte múkou.
- Následne mäso dozlatista na oleji orestujte zo všetkých strán, približne 3-4 minúty.
- Potom sliepku vyberte z panvice a na zvyšnom oleji orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu.
- Keď cibuľa zosklovatí, pridajte k nej prelisovaný cesnak a na plátky nakrájané šampiňóny.
- Povarte približne 5 minút, kým huby nezmäknú.
- Vráťte späť do panvice slepačie mäso a pridajte papriku.
- Dôkladne premiešajte.
- Prileje víno a povarte 1-2 minúty.
- Následne pridajte do zmesi kurací vývar a paradajkové pyré.
- Premiešajte, pridajte soľ a korenie a povarte niekoľko minút.