Slepačí paprikáš po maďarsky

Slepačí paprikáš po maďarsky

Veľmi obľúbené a chutné jedlo našich blízkych susedov v origináli paprikás csirke, ktorému jeho charakteristickú chuť dodáva okrem korenia aj zmes zeleniny.

Ingrediencie:

  • 1 sliepka, naporciovaná na menšie časti
  • 2 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 paradajky
  • 1 maďarská paprika
  • 2 šálky kuracieho vývaru
  • 1/4 šálky šľahačky
  • 3/4 šálky kyslej smotany
  • 3-4 PL sladkej papriky
  • 3 PL hladkej múky
  • 2 PL masti alebo masla
  • soľ, korenie

Postup:

  1. V hrnci či hlbšej panvici zahrejte masť a sliepku zľahka opečte zo všetkých strán.
  2. Následne mäso vyberte a do masti vložte orestovať nadrobno nakrájanú cibuľu.
  3. Potom pridajte prelisovaný cesnak a nakrájané paradajky, restujte približne 2-3 minúty.
  4. Hrniec odstavte z ohňa, vmiešajte sladkú papriku, soľ a korenie.
  5. Následne do hrnca pridajte späť kúsky sliepky a prilejte kurací vývar.
  6. Priveďte zmes do varu, priklopte pokrievkou a na strednom ohni varte približne 40 minút.
  7. Keď je slepačie mäso mäkké, vyberte ho z hrnca opäť von.
  8. V medziobdobí si pripravte misku, v ktorej rozmiešajte kyslú smotanu a šľahačku.
  9. Túto zmes pridajte do hrnca a za stáleho miešania ju niekoľko minút povarte.
  10. Keď omáčka zhustne, pridajte do hrnca späť kúsky sliepky, omáčku prípadne dochuťte soľou a korením.

Paprikáš sa v Maďarsku podáva predovšetkým s nokedli, ktoré pripomínajú nemecké spaetzle. Skvele ale chutí aj s akýmikoľvek cestovinami či žemľovou knedľou.

Kúsky slepačieho mäsa v paprikovej omáčke
zdroj: darlinggourmet.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.