Chuť slepačieho mäsa je v tomto recepte zvýraznená nielen klasicky paprikou a smotanou, ale aj bielym vínom a špenátom.
Ingrediencie:
- 1 sliepka, naporciovaná na menšie časti
- 2 PL masla
- 1 čajová lyžička sladkej papriky
- soľ, korenie
Omáčka
- 1 PL masla
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 PL hladkej múky
- 1/2 šálky suchého bieleho vína
- 1/2 šálky kuracieho vývaru
- 1/2 šálky šľahačky
- 1 čajová lyžička čerstvej citrónovej šťavy
- 2 šálky čerstvého listového špenátu
- 1 čajová lyžička sladkej papriky
- soľ, korenie
Postup:
- Kúsky sliepky zo všetkých strán posypte soľou, čiernym korením a sladkou paprikou.
- Následne mäso zo všetkých strán orestujte na panvici s rozpusteným maslom.
- Mäso odstavte a pripravte si omáčku.
- Na panvici rozpustite maslo, pridajte prelisované strúčiky cesnaku a za stáleho miešania povarte asi 2 minúty.
- Následne pomocou sitka preosejte múku a dobre ju v zmesi rozmiešajte.
- Prilejte víno a povarte 1-2 minúty, aby sa odparil alkohol.
- Pridajte kuracie vývar, šľahačku a citrónovú šťavu.
- Všetko dôkladne premiešajte, pridajte soľ a sladkú papriku.
- Povarte ešte 2-3 minúty.
- Ochutnajte a prípadne ešte trochu dokoreňte.
- Následne do panvice pridajte špenát, povarte 2 minúty.
- Na záver pridajte do panvice späť kúsky sliepky a ešte niekoľko minút povarte domäkka.
Tento pokrm podávajte s ryžou či cestovinami posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou.