Domáci aspik s hydinovým mäsom

Domáci aspik s hydinovým mäsom

Zostal vám doma kúsok kuracieho či morčacieho mäsa? Bez problémov ho môžete využiť na obohatenie tohto variantu aspikového pokrmu.

Ingrediencie:

  • 5 vajec natvrdo
  • 300 g kuracích alebo morčacích pŕs
  • 1 kapia
  • 1 mrkva
  • 1 petržlen
  • 50 g olív
  • 1 balenie želatíny
  • bobkový list
  • ocot
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Kuracie či morčacie prsia opláchnite, vložte do hrnca s vodou, pridajte olúpanú mrkvu, petržlen a bobkový list.
  2. Varte približne 30 minút.
  3. V medziobdobí umyte papriku, odstráňte jadrovník a nakrájajte ju na prúžky.
  4. Mäso vyberte z vývaru a nakrájajte na kúsky.
  5. Vývar preceďte, osoľte a okoreňte.
  6. Približne jeden a štvrť šálky vývaru vložte do hrnca spoločne trochou octu.
  7. Podľa návodu si pripravte želatínu a následne ju pridajte do vývaru.
  8. Rozmiešajte a pridajte na kúsky pokrájané mäso, papriky a olivy.
  9. Následne zmes nalejte do formy, v ktorej chcete aspik nechať stuhnúť.
  10. Nechajte vychladnúť a potom vložte do chladničky.

Toto hydinové mäso v aspiku podávajte s cherry paradajkami na hlávkovom šaláte, pokvapkané balzamikovým octom a olivovým olejom.

Kúsky hydinového mäsa a zeleniny v rôsole
zdroj: eatsmarter.com

Okrem aspiku je možné vajcia použiť aj do najrôznejších nátierok. Inšpirujte sa našimi rozmanitými variantmi na vajíčkové nátierky !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.