Šunkové rolky s chrenom v rôsole

Šunkové rolky s chrenom v rôsole

Jeden z najklasickejších pokrmov na mnohých rautoch. Rolky je možné naplniť najrôznejšími typmi nátierok, obľúbená je predovšetkým tá s chrenom, ktorý pokrmu dodá pikantnú chuť.

Ingrediencie:

  • 20 plátkov šunky
  • 1000 ml vody
  • 1/2 šálky octu
  • 3 čajové lyžičky cukru
  • 2 vrecká želatíny
  • klinček
  • nové korenie
  • soľ, korenie

Náplň

  • 1/2 šálky masla
  • 3 plátky syra
  • 1 PL dijonskej horčice
  • 2 PL chrenu
  • 4 vajíčka natvrdo
  • 300 g salámy nakrájanej na malé kúsky
  • 5 nakladaných uhoriek
  • 1 paprika
  • 2 PL majonézy
  • 1 cibuľa
  • sladká paprika
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Vo veľkom hrnci zmiešajte vodu, korenie, nové korenie, klinčeky, ocot a soľ a zmes priveďte do varu.
  2. Pripravte si želatínu podľa návodu a potom ju pridajte do teplého vývaru, dôkladne premiešajte.
  3. V miske zmiešajte maslo, nakrájaný plátkový syr a žĺtky z vajíčok.
  4. Pridajte nakrájané uhorky, salámu, cibuľu, horčicu, chren, majonézu a korenie.
  5. Dôkladne premiešajte a zmesou naplňte šunkové rolky.
  6. Vložte rolky do pekáča, prelejte ich polovicou želatíny a nechajte ľahko stuhnúť.
  7. Pridajte plátok vajíčka natvrdo, uhorku a kúsok papriky a zalejte zvyškom aspiku.
  8. Dajte vychladnúť do chladničky.
Plnené šunkové rolky s vajíčkom a zeleninou v aspikovom prelive
zdroj: catvusa.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.