Jeden z najklasickejších pokrmov na mnohých rautoch. Rolky je možné naplniť najrôznejšími typmi nátierok, obľúbená je predovšetkým tá s chrenom, ktorý pokrmu dodá pikantnú chuť.
Ingrediencie:
- 20 plátkov šunky
- 1000 ml vody
- 1/2 šálky octu
- 3 čajové lyžičky cukru
- 2 vrecká želatíny
- klinček
- nové korenie
- soľ, korenie
Náplň
- 1/2 šálky masla
- 3 plátky syra
- 1 PL dijonskej horčice
- 2 PL chrenu
- 4 vajíčka natvrdo
- 300 g salámy nakrájanej na malé kúsky
- 5 nakladaných uhoriek
- 1 paprika
- 2 PL majonézy
- 1 cibuľa
- sladká paprika
- soľ, korenie
Postup:
- Vo veľkom hrnci zmiešajte vodu, korenie, nové korenie, klinčeky, ocot a soľ a zmes priveďte do varu.
- Pripravte si želatínu podľa návodu a potom ju pridajte do teplého vývaru, dôkladne premiešajte.
- V miske zmiešajte maslo, nakrájaný plátkový syr a žĺtky z vajíčok.
- Pridajte nakrájané uhorky, salámu, cibuľu, horčicu, chren, majonézu a korenie.
- Dôkladne premiešajte a zmesou naplňte šunkové rolky.
- Vložte rolky do pekáča, prelejte ich polovicou želatíny a nechajte ľahko stuhnúť.
- Pridajte plátok vajíčka natvrdo, uhorku a kúsok papriky a zalejte zvyškom aspiku.
- Dajte vychladnúť do chladničky.