Ryba v aspikovom prelive

Ryba v aspikovom prelive

Na prípravu tohto receptu môžete okrem klasického kapra použiť aj pstruha či lososa. Rybie mäso môžete zaliať vo forme filiet alebo ho nakrájať na kúsky.

Ingrediencie:

  • 1 ryba
  • 1 cibuľa
  • 2 vajcia natvrdo
  • 1 mrkva
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 1 balenie želatíny
  • bobkový list
  • nové korenie
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Umyte a očistite rybu.
  2. Odrežte hlavu ryby, chvost, plutvy a chrbticu.
  3. Očistenú zeleninu s korením vložte na 25-30 minút variť do hrnca s vodou.
  4. Na kúsky pokrájanú rybu následne pridajte do hrnca so zeleninou a varte domäkka.
  5. Potom kúsky ryby vyberte, naaranžujte ich do misky či misiek, ktoré chcete na aspik použiť.
  6. Sceďte rybí vývar a pridajte doň želatínu, ktorú ste si predpripravili podľa návodu.
  7. V medziobdobí si nakrájajte uvarenú mrkvu, cibuľu a pridajte polovicu množstva k rybe, spoločne s na plátky nakrájaným vajcom natvrdo a čerstvou petržlenovou vňaťou.
  8. Následne zalejte misku do polovice vývarom so želatínou a nechajte stuhnúť.
  9. Pridajte zvyšok zeleniny, vajíčko a prelejte opäť aspikom.
  10. Nechajte stuhnúť a vložte do chladničky.
Kúsky ryby so zelenou a vajcami podávané v aspikovom prelive
zdroj: russianfoodusa.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.