Originálne utopenci v aspiku

Originálne utopenci v aspiku

Utopenci alebo špekáčiky s cibuľou v sladkokyslom náleve sú českou klasikou. Zaujímavý variant so špekáčikmi či párkami si možno pripraviť podľa tohto receptu, ktorý je populárny predovšetkým v Nemecku.

Ingrediencie:

  • 8 nožičiek špekáčikov či párkov
  • 3 vajcia
  • 3 šálky hovädzieho vývaru
  • 1/2 šálky zeleru
  • 1/2 šálky vody
  • 1 balenie želatíny v prášku
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Uvarte si vajcia natvrdo.
  2. V miske zmiešajte vodu so želatínou podľa návodu na obale.
  3. Následne zmes nalejte do teplého hovädzieho vývaru a dobre rozmiešajte.
  4. Do nádoby, v ktorej chcete aspik pripraviť, vložte špekáčiky, buď vcelku, alebo nakrájané na kolieska, ďalej olúpané a nakrájané vajcia natvrdo a kúsky zeleru.
  5. Všetko následne pomaly zalejte želatínovou zmesou.
  6. Vložte nádobu do chladničky aspoň na dobu 4 hodín.
  7. Potom môžete utopenca v aspiku z nádoby vyklopiť.
Párok so zeleninou v rôsole
zdroj: tastemade.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.