Grilovaný skirt steak s broskyňami

Grilovaný skirt steak s broskyňami

Delikátny marinovaný hovädzí steak, grilovaný s čerstvými broskyňovými plátkami v zmesi medu, škorice a zázvoru. To jednoducho musíte vyskúšať!

Ingrediencie

  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 malý bobkový list
  • 1 malá šalotka
  • 1 jalapeno, rozpolené a bez semienok
  • jemne nastrúhaná kôra a šťava z 1 citróna
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1/2 čajovej lyžičky nasekaného tymiánu
  • 1/2 šálky plus 1 lyžica repkového oleja
  • soľ a čerstvo mleté ​​korenie
  • 750 g skirt steaku, nakrájaného na 4 kusy
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 1/2 šálky veľmi horúcej vody
  • 2 lyžice medu
  • 1/2 čajovej lyžičky škorice
  • 1 a 1/2 čajovej lyžičky jemne nastrúhaného čerstvého zázvoru
  • 4 broskyne, rozpolené a vykôstkované

Postup

  1. V mixéri rozmixujte cesnak, bobkový list, šalotku, jalapeno, citrónovú kôru a šťavu, sójovú omáčku a tymián.
  2. Do zapnutého mixéra pomaly nalejte 1/2 šálky repkového oleja a nechajte vzniknúť hladké pyré.
  3. Marinádu dochuťte soľou a korením.
  4. Nalejte polovicu marinády do plytkej zapekacej misky a pridajte steak.
  5. Nechajte stáť 20 minút.
  6. Do zvyšnej marinády pridajte dijonskú horčicu a premiešajte.
  7. Preneste obväz do malej misky.
  8. Medzitým rozpáľte gril.
  9. Zmiešajte vodu s medom, škoricou a zázvorom a nechajte 5 minút odstáť.
  10. Zmes zmiešajte so zvyšnou 1 lyžicou oleja a broskyňami.
  11. Oškriabte marinádu z mäsa.
  12. Steaky poriadne osoľte a okoreňte a Veľkoryso ochutte steaky soľou a korením a grilujte po dobu 6 až 7 minút, s jedným otočením.
  13. Súčasne grilujte polovice broskýň a často ich obracajte, kým nie sú škvrnité a mäkké, asi 8 minút.
  14. Broskyne nakrájajte na klinky a steaky nakrájajte na tenké plátky.
  15. Preložte na taniere a podávajte so zvyšnou marinádou.
Grilovaný skirt steak s broskyňami preliaty omáčkou na tanieri.
www.foodandwine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.