Kombinácia špenátu, húb, mletého mäsa a kokosového krému je jedinečná a rozhodne stojí za vyskúšanie! Pripravte si túto lahôdku aj vy doma.
Ingrediencie
- 500 g mrazeného nasekaného špenátu
- 1 lyžica masla
- ½ šálky nakrájanej žltej cibule
- 250 g Cremini húb, jemne nasekaných
- ¼ šálky kokosového krému alebo kokosového mlieka
- ½ šálky stopkového zeleru, nakrájaného na malé kocky
- ½ šálky listov petržlenu
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- ¼ šálky kokosovej múky
- 1 stredný drvený strúčik cesnaku
- 1 čajová lyžička soli a podľa potreby ďalšia
- 1 a ½ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia a ďalšie podľa potreby
- ¼ lyžičky nastrúhaného muškátového orieška
- 2 veľké vajcia
- kokosový olej
- paradajková omáčka na podávanie (voliteľne)
Postup
- Dajte špenát do chladničky a nechajte cez noc rozmraziť.
- Rozmrazený špenát vložte do sitka a vytlačte z neho všetku tekutinu.
- Na veľkej panvici zohrejte na strednom ohni maslo a vhoďte nakrájanú cibuľu a huby spolu s trochou soli a korenia.
- Zeleninu restujte tak dlho, kým sa tekutina neodparí a cibuľa nezmäkne.
- Vložte mleté hovädzie mäso do veľkej misy a nechajte bokom.
- Rozmixujte kokosové mlieko, petržlenovú vňať a stopkový zeler tyčovým mixérom.
- Akonáhle vznikne pyré, zmiešajte ho s mletým hovädzím mäsom a pridajte nasekaný špenát, kokosovú múku, cesnak, soľ a korenie, muškátový oriešok, rozšľahané vajcia a hubovú zmes.
- Jemne spojte všetky ingrediencie az mäsovej zmesi vytvorte malé placky.
- Na panvici zohrejte na strednom ohni 2 lyžice kokosového oleja a smažte placky asi 3 minúty z každej strany.
- Hotové fašírky naložte na tanier a podávajte s paradajkovou omáčkou.