Shiitake karbonátky so syrom a escalivadou

Shiitake karbonátky so syrom a escalivadou

Recept na výborné hubové fašírky so syrom je možné pripraviť z väčšiny druhov syra a je vynikajúcim hlavným jedlom. Podávajte ich s escalivadou, katalánskym zeleninovým pokrmom, ktorý sa najlepšie konzumuje deň po jeho príprave.

Ingrediencie

  • 50 g polenty
  • 35 g hladkej múky
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 štipka sódy
  • 1/2 lyžičky cukru
  • 1/2 lyžice koriadrových semien, pražených
  • 175 g hustého jogurtu
  • 1 polievková lyžica extra panenského olivového oleja
  • 2 lyžice vody
  • 1 malé vajcia
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 jarná cibuľka, pokrájaná na tenké plátky
  • hrsť nasekaných listov bazalky
  • 100 g halloumi, feta, čedaru, ementálu alebo iného tvrdého syra nakrájaného na kocky
  • 75 g húb shiitake bez stopiek, klobúky nakrájajte na tenké plátky

Escalivada

  • 2 červené papriky
  • 2 veľké paradajky
  • 1 baklažán, 10-krát prepichnutý
  • 2 červené cibule, nakrájané na 5mm krúžky
  • 6 jarných cibuliek, iba biele časti
  • 4 strúčiky cesnaku, jemne nastrúhané
  • 1/2 lyžičky citrónovej kôry, jemne nastrúhané
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 4 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 hrsť nasekaných listov bazalky
  • 1 hrsť nasekaných listov mäty
  • soľ
  • čerstvo mleté ​​čierne korenie

Na ozdobu

  • pažítka, jemne nasekaná
  • hrachové výhonky

Postup

  1. Ak si chcete urobiť escalivadu, orestujte papriky, paradajky a baklažán na suchej panvici, kým koža nesčernie a nevytvorí pľuzgiere a dužina nezmäkne.
  2. Vložte do misky, zakryte potravinárskou fóliou a nechajte vychladnúť
  3. Na rovnakej panvici restujte cibuľu a jarnú cibuľku tak dlho, kým sa cibuľa nespáli a nezmäkne a jarná cibuľka nezačne černieť.
  4. Odstráňte všetky sčernelé časti a nechajte vychladnúť.
  5. Akonáhle papriky, paradajky a baklažán vychladnú, odstráňte šupky a stonky a nakrájajte na polovice.
  6. Odstráňte semienka z papriky a nakrájajte na prúžky.
  7. Nakrájajte paradajky na kúsky a zmiešajte ich v miske s paprikou.
  8. Baklažán vytlačte, aby ste odstránili všetku prebytočnú vlhkosť, potom nakrájajte na tenké plátky a pridajte k paprikám a paradajkám
  9. Zmiešajte cesnak s citrónovou kôrou a šťavou a pridajte k zelenine.
  10. Nakrájajte červenú cibuľu a jarnú cibuľku na menšie kúsky a zmiešajte so zeleninou spolu s olivovým olejom a bylinkami.
  11. Dochuťte a dajte bokom.
  12. Teraz si pripravte placky.
  13. Zahrejte olej v hlbokej panvici na 180 °C.
  14. Polentu, múku, soľ, prášok do pečiva, sódu a cukor spoločne preosejte do misky a potom do nich vmiešajte mletá semienka koriandra
  15. V samostatnej miske rozšľahajte jogurt, olivový olej, vodu, vajcia a cesnak.
  16. Pred zmiešaním so zmesou múky vmiešajte jarnú cibuľku, bazalku, huby a syr.
  17. Nechajte 10 minút odpočívať.
  18. Po dávkach pridávajte zmes do rozpáleného oleja.
  19. Vymažte asi 4 minúty a pravidelne ich obracajte, aby ste sa uistili, že sa smaží rovnomerne.
  20. Vyberte placky z panvice a odložte na papierovú utierku.
  21. Podávajte s escalivadou a ozdobte pažítkou a hráškovými výhonkami.
Shiitake fašírky so syrom položené na escalivade, ozdobené pažítkou a hráškovými výhonkami na tanieri.
www.greatbritishchefs.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.