Pripravte si s nami tie najchutnejšie syrovo-šunkové krokety. Zvonku chrumkavé, plnené parmezánom a prosciuttom. Užite si to!
Ingrediencie
- 2 lyžice masla
- 1 lyžica olivového oleja
- ¼ šálky jemne nakrájanej bielej cibule
- soľ a korenie podľa chuti
- ¾ šálky plnotučného mlieka
- 1/3 šálky plus 1 polievková lyžica hladkej múky
- 1/3 šálky jemne nasekaného prosciutta
- 1/3 šálky plus ¼ šálky jemne nastrúhaného parmezánu
- ¼ šálky panko strúhanky
- ¼ šálky strúhanky
- rastlinný olej na vyprážanie
- 2 vajcia
Postup
- Maslo a olivový olej zohrejte na panvici na strednom ohni.
- Akonáhle sa maslo rozpustí, pridajte cibuľu a dochuťte soľou a korením.
- Keď cibuľa zosklovatí, pridajte múku, premiešajte a nechajte 1 minútu variť.
- Ďalej zašľahajte mlieko.
- Pokračujte v šľahaní, kým múka nebude hrudkovitá.
- Za stáleho šľahania varte zmes po dobu 3 minút, bude veľmi hustá.
- Pridajte 1/3 šálky syra a nakrájané prosciutto a premiešajte.
- Túto zmes nechajte vychladnúť v chladničke tak dlho, pokiaľ nebude dostatočne studená na to, aby sa s ňou dalo manipulovať.
- Potom naberte lyžiacu časť zmesi a vytvorte ovál.
- Pokračujte, kým nevypotrebujete celé cesto, vyjde na cca 16 krokiet.
- Rozlepnite vajcia do misky a rozšľahajte.
- Zmiešajte panko, strúhanku a zvyšný syr v ďalšej miske.
- Jednu po druhej obaľujte krokety v strúhanke, potom vo vajci a potom znova v strúhanke.
- Pripravené krokety odložte na tanier.
- Rozpáľte rastlinný olej v panvici, opatrne doň vložte krokety a smažte 3-4 naraz.
- Nechajte ich smažiť asi 1 až 2 minúty, kým nie sú zlatohnedé, potom ich vyberte a položte na papierovú utierku, ktorá absorbuje prebytočný tuk.
- Podávajte!