Krokety s prosciuttom a parmezánom

Krokety s prosciuttom a parmezánom

Pripravte si s nami tie najchutnejšie syrovo-šunkové krokety. Zvonku chrumkavé, plnené parmezánom a prosciuttom. Užite si to!

Ingrediencie

  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžica olivového oleja
  • ¼ šálky jemne nakrájanej bielej cibule
  • soľ a korenie podľa chuti
  • ¾ šálky plnotučného mlieka
  • 1/3 šálky plus 1 polievková lyžica hladkej múky
  • 1/3 šálky jemne nasekaného prosciutta
  • 1/3 šálky plus ¼ šálky jemne nastrúhaného parmezánu
  • ¼ šálky panko strúhanky
  • ¼ šálky strúhanky
  • rastlinný olej na vyprážanie
  • 2 vajcia

Postup

  1. Maslo a olivový olej zohrejte na panvici na strednom ohni.
  2. Akonáhle sa maslo rozpustí, pridajte cibuľu a dochuťte soľou a korením.
  3. Keď cibuľa zosklovatí, pridajte múku, premiešajte a nechajte 1 minútu variť.
  4. Ďalej zašľahajte mlieko.
  5. Pokračujte v šľahaní, kým múka nebude hrudkovitá.
  6. Za stáleho šľahania varte zmes po dobu 3 minút, bude veľmi hustá.
  7. Pridajte 1/3 šálky syra a nakrájané prosciutto a premiešajte.
  8. Túto zmes nechajte vychladnúť v chladničke tak dlho, pokiaľ nebude dostatočne studená na to, aby sa s ňou dalo manipulovať.
  9. Potom naberte lyžiacu časť zmesi a vytvorte ovál.
  10. Pokračujte, kým nevypotrebujete celé cesto, vyjde na cca 16 krokiet.
  11. Rozlepnite vajcia do misky a rozšľahajte.
  12. Zmiešajte panko, strúhanku a zvyšný syr v ďalšej miske.
  13. Jednu po druhej obaľujte krokety v strúhanke, potom vo vajci a potom znova v strúhanke.
  14. Pripravené krokety odložte na tanier.
  15. Rozpáľte rastlinný olej v panvici, opatrne doň vložte krokety a smažte 3-4 naraz.
  16. Nechajte ich smažiť asi 1 až 2 minúty, kým nie sú zlatohnedé, potom ich vyberte a položte na papierovú utierku, ktorá absorbuje prebytočný tuk.
  17. Podávajte!
Kroketa s prosciuttom a parmezánom, ktorú drží ruka a za ňou je miska plná krokiet.
www.thekittchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.