Tieto pečené krokety sú skvelým ľahkým občerstvením alebo perfektnou prílohou. Zemiaková kaša plnená syrom, obalená strúhankou a pečená tak dlho, kým sa syr uprostred nerozpustí. Skvelý spôsob, ako využiť zvyšnú zemiakovú kašu!
Ingrediencie
- 2 šálky (450 g) zvyšnej zemiakovej kaše – chladené (zemiaková kaša s minimom smotany a masla je najlepšia)
- 10 x 1,5 cm veľkých kociek čedaru
- ¾ šálky (90 g) hladkej múky
- ¼ lyžičky soli
- ¼ lyžičky korenia
- 1 vajce – ľahko rozšľahané
- 2 šálky (100 g) strúhanky panko
- ½ lyžičky údené papriky
- 1 polievková lyžica rastlinného oleja
Postup
- Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia a pripravte si plech na pečenie.
- Do jednej misky dajte múku, soľ a korenie a premiešajte
- Do druhej misky pridajte vajcia a zľahka rozšľahajte.
- Do tretej misky dajte strúhanku.
- Nasypte údenú papriku na strúhanku a potom pokvapkajte olejom.
- Zmiešajte dohromady tak, aby sa olej vstrebal do strúhanky.
- Vezmite vrchovatú lyžicu zemiakovej kaše a vytvarujte ju v ruke.
- Do stredu dajte kocku syra a omotajte zemiakovú kašu okolo nej do tvaru valca.
- Ponorte kroketu do múky, potom do vajíčka a nakoniec do strúhanky tak, aby bola kroketa úplne obalená.
- Položte na plech a opakujte so zvyškom zemiakovej kaše.
- Uistite sa, že je na plechu medzi jednotlivými kroketami malý priestor a potom plech vložte do rúry na 12-15 minút, pokiaľ nebudú krokety zlaté.
- Neprepečte ich, inak syr začne presakovať a krokety sa trochu sploští.
- Vyberte z rúry a pred podávaním nechajte niekoľko minút vychladnúť.