Táto výživná hustá polievka je zmesou chutí a textúr, ktoré spoločne v dokonalej harmónii vytvárajú výdatné a výživné jedlo, ktoré vás zahreje.
Ingrediencie
- 300 g červenej kapusty nakrájanej na plátky s hrúbkou 5 mm, bez tvrdého jadra
- 250 g ošúpaných zemiakov, nakrájaných na kocky
- 1 cibuľa nakrájaná nadrobno
- 1 stredná mrkva, olúpaná a nakrájaná na kocky
- 40 g zeleru, olúpaného a nakrájaného na kocky
- ½ póru rozrezaného pozdĺžne, jemne nasekaného
- 50 g jemne nasekaného špenátu
- 2–3 lyžice: petržlen, kôpor a pažítka, nasekané nadrobno
- 1 bobkový list
- 2 guličky nového korenia
- 2 lyžice balzamikového octu
- 1 polievková lyžica masla
- 1 strúčik jemne nastrúhaného cesnaku
- 3 lyžice olivového oleja
- 1,5 l zeleninového vývaru
- morská soľ a korenie podľa chuti
Postup
- V hrnci zohrejte 3 lyžice oleja, pridajte bobkový list, nové korenie, cibuľu, pór a kapustu.
- Premiešajte a varte na strednom plameni po dobu 5 minút za častého miešania.
- Pridajte mrkvu, zeler, zemiaky, vývar a balsamico, premiešajte, prikryte a priveďte do varu.
- Znížte teplotu a za občasného miešania duste asi 25 minút (alebo pokiaľ nie je zelenina uvarená).
- Pridajte špenát, bylinky, cesnak, maslo a dochuťte.
- V prípade potreby pridajte trochu vody/vývaru.
- Varte ďalšie 2 minúty.
- Odstavte z ohňa a podávajte.