Tento jednoduchý recept ocenia tí, ktorí si obed či večeru chcú pripraviť do chvíľky.
Ingrediencie
- Kuracie krídla
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 1 lyžica kremžskej horčice
- 3 lyžice kečupu
- 1 lyžica barbecue omáčky
- 2 lyžice worcesterskej omáčky
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1/2 lyžice sladkej papriky
- Kúsok masla (cca 1 lyžica)
- Trocha citrónovej šťavy
- 1 lyžica solamylu
- 200ml kuracieho vývaru (alebo vody)
- Korenie a soľ
Postup
- Najskôr si pripravte marinádu zmiešaním worcesterovej omáčky, sójovej omáčky, solamylu, horčice, kečupu, barbecue, papriky, citrónovej šťavy a trochou vývaru.
- Na vymastený pekáčik poskladajte osolené a okorenené kuracie krídla. Zalejte ich marinádou, zasypte cibuľou a prelisovaným cesnakom.
- Navrch položte plátky masla a dajte piecť na cca 30-35 minút do rúry.
- Zvyšnú marinádu na krídla nalejte počas pečenia.
- Hotové krídla podávajte s akoukoľvek prílohou či dipom.