Jedna zo špecialít rakúskej kuchyne. Jemný a šťavnatý pripravený z krehkého teľacieho mäsa. Originálny recept odporúča vyprážanie na masti, ale je možné použiť aj olej.
Ingrediencie:
- 4 teľacie rezne
- 1/2 šálky hladkej múky
- 1/2 šálky strúhanky
- 2 vajcia
- olej alebo masť na vyprážanie
- soľ, korenie
Postup:
- Teľacie mäso naklepte paličkou cez potravinovú fóliu alebo igelitové vrecko, uchránite tak mäso pred prílišným potrhaním.
- Následne jednotlivé plátky teľacieho mäsa postupne obaľte.
- Najprv v múke so soľou, následne v rozšľahaných vajciach a na záver v strúhanke.
- V panvici rozohrejte dostatočné množstvo masti či oleja.
- Vložte obalené rezne do panvice a smažte z oboch strán dozlatista, z každej strany približne 2-3 minúty.
- Po vybratí položte rezne na chvíľku na papierové utierky, ktoré absorbujú tuk.
Viedenský rezeň podávajte so zemiakovým šalátom alebo so zemiakmi a zeleninovou oblohou, ozdobený plátkami citróna.
Skvelý pomocníkom pri vyprážaní rezňov je kvalitná panvica. Neviete, ktorú z obrovskej ponuky vybrať? Pozrite sa na náš veľký test panvíc .