Pravý viedenský rezeň

Pravý viedenský rezeň

Jedna zo špecialít rakúskej kuchyne. Jemný a šťavnatý pripravený z krehkého teľacieho mäsa. Originálny recept odporúča vyprážanie na masti, ale je možné použiť aj olej.

Ingrediencie:

  • 4 teľacie rezne
  • 1/2 šálky hladkej múky
  • 1/2 šálky strúhanky
  • 2 vajcia
  • olej alebo masť na vyprážanie
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Teľacie mäso naklepte paličkou cez potravinovú fóliu alebo igelitové vrecko, uchránite tak mäso pred prílišným potrhaním.
  2. Následne jednotlivé plátky teľacieho mäsa postupne obaľte.
  3. Najprv v múke so soľou, následne v rozšľahaných vajciach a na záver v strúhanke.
  4. V panvici rozohrejte dostatočné množstvo masti či oleja.
  5. Vložte obalené rezne do panvice a smažte z oboch strán dozlatista, z každej strany približne 2-3 minúty.
  6. Po vybratí položte rezne na chvíľku na papierové utierky, ktoré absorbujú tuk.

Viedenský rezeň podávajte so zemiakovým šalátom alebo so zemiakmi a zeleninovou oblohou, ozdobený plátkami citróna.

Plátok teľacieho mäsa v trojobale
zdroj: the spruceeats.com

Skvelý pomocníkom pri vyprážaní rezňov je kvalitná panvica. Neviete, ktorú z obrovskej ponuky vybrať? Pozrite sa na náš veľký test panvíc .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.