Nejete alebo nemáte radi mäso? V tom prípade vás určite poteší zelerová varianta tohto obľúbeného pokrmu. Chutí úplne skvele!
Ingrediencie:
- 1/2 väčšieho zeleru alebo 1 menší zeler
- 1/2 šálky hladkej múky
- 1 šálka strúhanky
- 1/4 šálky vody
- 1 PL sójovej omáčky
- olej na vyprážanie
- soľ, korenie
- citrón na ozdobu
Postup:
- Zeler olúpte a nakrájajte na asi jeden centimeter hrubé plátky.
- V jednej miske si pripravte cestíčko z polovice množstva múky, vody, sójovej omáčky, soli a korenia.
- V ďalšej miske pripravte iba hladkú múku av tretej miske strúhanku.
- Najprv zeler obaľte v múke, potom ho pomorte do cestíčka a nakoniec do strúhanky.
- V panvici rozohrejte olej a následne v ňom zelerové rezne osmažte.
- Vymažte z každej strany približne 2 minúty dozlatista. Čas vyprážania závisí aj od výšky rezňa.
Zelerový rezeň chutí znamenite so zeleninovým šalátom či opečenými zemiakmi. Podávať ho môžete ozdobený citrónom alebo s tatárskou omáčkou.
Okrem klasickej strúhanky môžete vyprážaný rezeň ozvláštniť použitím bylinkovej strúhanky. Stačí, keď do obyčajnej strúhanky primiešate zmes čerstvých byliniek. Použiť môžete napríklad tymian, oregano, majorán, tymian či saturejku.