Tradičný sviatočný pokrm, ktorý sa v sprievode zemiakového šalátu konzumuje aj počas vianočných či veľkonočných sviatkov.
Ingrediencie:
- 800 g bravčových rezňov či vykostených kotliet
- 1 šálka hladkej múky
- 2 šálky strúhanky
- 3-4 vajcia
- 1 čajová lyžička sladkej papriky
- 1 čajová lyžička sušeného mletého cesnaku
- olej na vyprážanie
- soľ, korenie
- citrónové plátky na ozdobu
Postup:
- Plátky bravčového mäsa naklepte cez potravinovú fóliu paličkou na mäso.
- Následne mäso postupne v troch krokoch obaľte.
- Najprv v múke so soľou, paprikou, čiernym korením a cesnakom, následne v rozšľahaných vajciach a potom v strúhanke.
- Akonáhle sú všetky kotlety obalené, zahrejte nepriľnavú panvicu s dostatočným množstvom oleja.
- Keď je olej horúci, vložte doň jednotlivé plátky a smažte ich 3-4 minúty z každej strany dozlatista.
- Keď rezne z panvice vyberiete, položte ich na papierové utierky či obrúsky, ktoré absorbujú prebytočný olej.
Vyprážaný rezeň podávajte so zemiakovou kašou, šalátom či zemiakmi a zeleninovou oblohou.