Tradičný obaľovaný bravčový rezeň

Tradičný obaľovaný bravčový rezeň

Tradičný sviatočný pokrm, ktorý sa v sprievode zemiakového šalátu konzumuje aj počas vianočných či veľkonočných sviatkov.

Ingrediencie:

  • 800 g bravčových rezňov či vykostených kotliet
  • 1 šálka hladkej múky
  • 2 šálky strúhanky
  • 3-4 vajcia
  • 1 čajová lyžička sladkej papriky
  • 1 čajová lyžička sušeného mletého cesnaku
  • olej na vyprážanie
  • soľ, korenie
  • citrónové plátky na ozdobu

Postup:

  1. Plátky bravčového mäsa naklepte cez potravinovú fóliu paličkou na mäso.
  2. Následne mäso postupne v troch krokoch obaľte.
  3. Najprv v múke so soľou, paprikou, čiernym korením a cesnakom, následne v rozšľahaných vajciach a potom v strúhanke.
  4. Akonáhle sú všetky kotlety obalené, zahrejte nepriľnavú panvicu s dostatočným množstvom oleja.
  5. Keď je olej horúci, vložte doň jednotlivé plátky a smažte ich 3-4 minúty z každej strany dozlatista.
  6. Keď rezne z panvice vyberiete, položte ich na papierové utierky či obrúsky, ktoré absorbujú prebytočný olej.

Vyprážaný rezeň podávajte so zemiakovou kašou, šalátom či zemiakmi a zeleninovou oblohou.

Obaľované bravčové mäso vyprážané na oleji servírované s citrónom
zdroj: natashaskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.