Tajomstvo tohto pokrmu spočíva v jeho ľahko pikantnej chuti. Tú docielite pomocou dijonskej horčice, ktorá sa pridá pri obaľovaní do rozšľahaného vajca.
Ingrediencie:
- 800 g kuracích pŕs
- 1 šálka hladkej múky
- 2 šálky strúhanky
- 3-4 vajcia
- 1 čajová lyžička dijonskej horčice
- 1 PL čerstvej petržlenovej vňate
- olej na vyprážanie
- soľ, korenie
- citrón na ozdobu
Postup:
- Kuracie prsia naklepte cez igelitové vrecko.
- Následne naklepané mäso z oboch strán posoľte a okoreníme.
- Pripravte si tri misky, v ktorých mäso postupne obalíte.
- Najprv v múke, následne v rozšľahanom vajíčku, ku ktorému ste pridali dijonskú horčicu, soľ a korenie, posledným krokom je obalenie v strúhanke.
- Na panvici rozohrejte asi štvrť šálky rastlinného oleja.
- Následne rezne smažte dozlatista, približne 2-3 minúty každú stranu.
Vyprážaný rezeň z kuracieho mäsa podávajte so zemiakovou kašou, dijonskou horčicou, plátkami citróna a nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.