Rezy s jahodami a mascarpone

Rezy s jahodami a mascarpone

Tento dezert si možno pripraviť s akýmkoľvek letným ovocím ako napríklad s čučoriedkami či iným lesným ovocím. Fantázii sa medze nekladú.

Ingrediencie na cesto

  • 200g polohrubej múky
  • 4 žĺtky + bielky na sneh
  • 200g masla
  • 150g práškového cukru
  • 50g kakaa holandského typu
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku

Ingrediencie na krém

  • 500g mascarpone
  • 2 tégliky smotany na šľahanie
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • Čerstvé jahody (či mrazené)
  • 100ml vaječného likéru
  • 2 balenia želatíny

Postup

  • Zmäknuté maslo vyšľahajte s cukrom do hladka, pridajte žĺtky a vyšľahajte penu.
  • Múku zmiešajte s práškom do pečiva a kakaom. Potom ju vmiešajte opatrne do vaječnej zmesi.
  • Vedľa si vyšľahajte z bielkov sneh a nakoniec vmiešajte do cesta.
  • Plech s vyšším okrajom vymažte tukom a vysypte hrubou múkou. Vylejte na plech pripravené cesto a dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 ° C na 10-12 minút.
  • Po upečení nechajte piškótu vychladnúť a pripravte si krém.
  • Zmiešajte mascarpone s vaječným likérom, vanilkovým a práškovým cukrom. Pripravte želatínu podľa návodu na balenie a tú potom taktiež do zmesi vmiešajte.
  • Nakoniec pridajte aj našľahanú šľahačku.
  • Polovicu krému rozotrite na cesto, naskladajte ovocie a potom natrite druhú polovicu krému.
  • Hotové rezy dajte stuhnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny, najlepšie cez noc.
Kakaový dezert s krémom z mascarpone a čerstvými jahodami.
Zdroj: zuckerzimtundliebe.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.