Pliecko na hubách z pomalého hrnca

Pliecko na hubách z pomalého hrnca

Tento pokrm z bravčového je veľmi populárny a mnohí ho pripravujú ako valentínsku večeru. Vďaka použitiu pomalého hrnca je mäso dokonale krehké, veľmi šťavnaté a lahodné.

Vhodná kombinácia jednotlivých ingrediencií dodá mäsu ten správny šmrnc, či už ide o chuť alebo arómu. Príprava nie je nijako zložitá, navyše sa dá použiť nielen pliecko, ale aj bravčová bábika. Pozrite sa tiež na najlepšie recepty z hrnca na pomalé varenie .

Ingrediencie:

  • 1 polievková lyžica stolného oleja
  • 1,7 kg bravčové pliecko
  • 1 – 2 cibule (žltá alebo červená)
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 2 hrnčeky kuracieho vývaru
  • 500 – 700 g šampiňónov
  • 2 polievkové lyžice dijonskej horčice
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 2 lyžičky sušeného estragónu
  • 4 – 6 stredne veľkých červených zemiakov
  • 300 ml smotany
  • Soľ
  • Korenie
  • Kukuričný škrob
  • Voda

Postup:

  • Naporciujte mäso na rovnako široké plátky a zbavte ich prebytočného tuku.
  • Primerane osoľte a okoreňte z oboch strán.
  • Pripravte si veľkú panvicu a postavte na mierny oheň.
  • Prilejte olej a nechajte chvíľku zahriať.
  • Potom jednotlivé plátky mäsa naskladajte do panvice, až pokryjú celé dno. Ak sa vám nezmestia všetky naraz, spracujte ich v dvoch várkach.
  • Nechajte mäso opekať na miernom ohni po dobu 5 minút bez obracania.
  • Zatiaľ čo sa bude mäso farbiť do hneda, prichystajte si zeleninu.
  • Cibuľu, huby aj cesnak očistite a nakrájajte na plátky.
  • Zemiaky olúpte a rozkrájajte na širšie plátky.
  • Obráťte mäso a nechajte znovu opekať z druhej strany po dobu cca 3 minút.
  • Takto opečené mäso vložte do pripraveného pomalého hrnca.
  • Do panvice dajte namiesto mäsa cibuľu a nechajte zhruba 3 minúty restovať.
  • Potom pridajte ešte cesnak a restujte ďalšiu minútu.
  • Prilejte kuracie vývar a nechajte prebublať.
  • Takto pripravenú zmes vlejte do pomalého hrnca k mäsu.
  • Primiešajte šampiňóny, horčicu, citrónovú šťavu a estragón.
  • Zemiaky dajte do zapekacej misky, osoľte, okoreňte a premiešajte.
  • Misku zakryte fóliou na pečenie a umiestnite ju do pomalého hrnca na ostatné ingrediencie.
  • Priklopte pomalý hrniec a nechajte na stredný stupeň pracovať po dobu 8 hodín.
  • Po uplynutí tejto doby opatrne vyberte misku so zemiakmi a odložte ju bokom.
  • Dajte štvrtinu zemiakov k mäsu a nastavte pomalý hrniec na plný výkon.
  • V miske zmiešajte 3 lyžice kukuričného škrobu s 3 lyžicami studenej vody až do hladkej konzistencie.
  • Vmiešajte k mäsu do pomalého hrnca a nechajte omáčku zhruba 30 minút zahustiť.
  • Keď je zmes hotová, môžete ešte dochutiť soľou a korením.
  • Na tanier dáme trochu zemiakov, pridáme plátok mäsa a prelejeme omáčkou s hubami.
  • Kto chce, môže ešte posypať trochou estragónu alebo napríklad petržlenovou vňaťou.
Mäso so šampiňónmi, zemiakmi a luxusnou omáčkou z pomalého hrnca.
Zdroj: https://www.365daysofcrockpot.com

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.