Zapečená bravčová pliecka s rozmarínom a cherry paradajkami

Zapečená bravčová pliecka s rozmarínom a cherry paradajkami

Tento jednoduchý recept je vhodný pre celú rodinu. Ponúka veľa dobrých chutí a pripravuje sa z ľahko dostupných ingrediencií. To všetko navyše pripravíte v jednom pekáči, prípadne v zapekacej panvici. Správne pripravený pokrm zdobia chrumkavé zemiaky a šťavnaté mäsko.

Ingrediencie:

  • 6 veľkých zemiakov
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 3 stredne veľké cibule
  • 5 – 6 lyžíc extra panenského olivového oleja
  • 3 – 4 vetvičky čerstvého rozmarínu
  • 4 hrubšie plátky bravčovej plece
  • 100 – 120 g cherry paradajok
  • 1 – 2 polievkové lyžice sladkej mletej papriky
  • Hrubá morská soľ podľa chuti

Postup:

  • Začneme tým, že si predhrejeme rúru na 240 °C.
  • Očistíme cesnak a necháme ho vcelku.
  • Olúpeme cibuľu a rozkrájame na štvrtky.
  • Zemiaky zbavíme šupky, prepolíme a pokrájame na rovnako silné plátky.
  • Rozprestrite zemiaky do panvice, ktorú je možné vložiť do rúry. Pokiaľ nemáte stačí pekáčik.
  • Pridajte cibuľu, cesnak aj celé cherry paradajky.
  • Ochuťte morskou soľou a posypte lístky rozmarínu.
  • Zalejte olivovým olejom a dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  • Potom vložte panvicu do rúry a nechajte piecť 35 minút.
  • Po uplynutí tejto doby panvicu vyberte a všetko pomocou obracačky otočte opečenou stranou dole.
  • Vezmite mäso, potrite ho olivovým olejom, posypte paprikou a morskou soľou.
  • Prsty všetko starostlivo rozotrite po oboch stranách, aby bolo mäso dobre ochutené.
  • Pripravte si inú panvicu, nahrejte ju a vložte do nej mäso.
  • Nechajte chvíľu po oboch stranách zatiahnuť, aby zostalo šťavnaté.
  • Potom preložte k zemiakom do druhej panvice/pekáčika a vložte spoločne do rúry.
  • Nechajte piecť asi 25 minút, ale priebežne kontrolujte, aby sa vám náhodou nepripálili zemiaky.
  • Podľa hrúbky mäsa môže pečenie trvať 25 minút, ale pokojne iba 15 minút. Záleží na type rúry aj na tom, ako veľmi máte radi mäso prepečené.
  • Keď je všetko hotové, servírujte spoločne a ozdobte ešte troškou rozmarínu.
Pečené mäso s paprikou, zemiakmi, cibuľou, cesnakom a rozmarínom.
Zdroj: https://www.lydiagerratt.com/

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.