Mäso pečené so zeleninou

Mäso pečené so zeleninou

S týmto receptom sa nebudete nijako trápiť. Je to tak trochu šup šup. Rýchla príprava a skvelá chuť. Možno to pri servírovaní nebude vyzerať ako jedlo z nejakej vyhlásenej reštaurácie, ale rozhodne bude stáť za to.

Ingrediencie:

  • 2,5 kg bravčové pliecko
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 polievková lyžica čerstvého tymiánu
  • Hrubá morská soľ
  • Mleté čierne korenie
  • 4 – 5 mrkví
  • 3 stonky stopkového zeleru
  • 1 kg zemiakov
  • 2 stredne veľké cibule

Postup:

  • Cesnak olúpte a nasekajte najemno spolu s tymianom.
  • Dajte do misky, pridajte soľ a korenie, premiešajte a vzniknutou zmesou obaľte mäso zo všetkých strán.
  • Rúru predhrejte na 190 ° C a pripravte si vyšší pekáčik.
  • Položte doň mäso tukovou stranou nahor a trochu podlejte.
  • Vložte do rúry a pečte zhruba 2 a pol hodiny.
  • Medzitým si očistite zeleninu, pokrájajte na podobne veľké kusy a cca 45 minút pred koncom pečenia pridajte k mäsu do pekáča.
  • Pečte s mäsom a až bude zelenina mäkká, preložte ju na servírovací tanier a nechajte zhruba 10 – 15 minút odpočívať.
  • Nakoniec k zelenine pridajte aj mäso, prelejte šťavou z pekáča a môžete servírovať.
  • Ako príloha je ideálny čerstvý chrumkavý chlieb.
Luxusná pečienka s tymianom a chrumkavou zeleninou.
Zdroj: https://food52.com/

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.