Pliecko na rasci s pomarančovým džúsom

Pliecko na rasci s pomarančovým džúsom

Pliecka pripravovaná s pomarančovým džúsom vás prekvapí svojou osviežujúcou a veľmi lahodnou chuťou, ktorú ešte podčiarkne štipľavá aróma cibule. Mäso je veľmi jemné a krehké.

Ingrediencie:

  • 2 kg bravčové pliecko bez kosti
  • 2 polievkové lyžice rasce
  • 2 lyžice sušeného granulovaného cesnaku
  • 2 lyžice morskej soli
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • 2 veľké cibule
  • 2 stredne veľké pomaranče
  • 1 litrový pomarančový džús

Postup:

  • Predhrejte si rúru na 180 ° C a pripravte si najlepšie liatinový zapekací pekáč s pokrievkou.
  • V miske zmiešajte všetky suché korenie a vysypte na pracovnú dosku alebo napríklad papier na pečenie.
  • Potom v ňom mäso dôkladne obaľte zo všetkých strán a starostlivo pritlačte, nech sa korenie prichytí naozaj všade.
  • Očistite cibule, nakrájajte na plátky a rozprestrite po celom dni pekáča.
  • Pomaranče umyte, rozkrájajte na tenké plátky a naskladajte na cibuľu.
  • Zalejte pomarančovým džúsom a vložte korením obalené mäso.
  • Nechajte pekáč odklopený a zasuňte ho do predhriatej rúry na 30 minút.
  • Potom pekáč znovu vyberte, mäso otočte a dajte späť na 1 a pol hodiny, opäť bez pokrievky.
  • Po týchto 2 hodinách pekáč vytiahnite, opäť mäso obráťte a zaklopte pokrievkou.
  • Vráťte späť do rúry a nechajte piecť ďalších 60 minút.
  • Po upečení mäso odložte zaklopené na kuchynskú linku či sporák a nechajte 20 minút odpočívať. Až potom je mäso pripravené na nakrájanie.
  • Pripravte si mixér a dajte doň cibuľu, plátky pomarančov zbavené šupky aj zvyšok pomarančového džúsu.
  • Nechajte cca 2 minúty mixovať, až sa utvorí pyré, ktoré podľa potreby dochuťte soľou a čiernym korením.
  • Pri servírovaní pridajte pyré jednoducho k mäsu, či už vedľa na namáčanie mäsa alebo ho môžete potrieť.
  • Ako príloha sa skvele hodí čerstvý chrumkavý chlieb, ktorý si môžete namáčať do pyré.
  • Niekto dokonca podáva tento pokrm spolu s pečenými zemiakmi, alebo sa hodia aj hranolky.
Mäso s príchuťou pomaranča a rasce pečené v liatinovom hrnci.
Zdroj: https://justcook.butcherbox.com/

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.