Úžasné a rýchle hovädzie mäso na mongolský spôsob, ktorý si hravo pripravíte aj vy. Lahodný flank steak v hustej ázijskej omáčke, ktorá pozostáva z iba pár ingrediencií. Lepšie ako v reštaurácii!
Ingrediencie
- 8 minútkových steakov z hovädzieho mäsa (cca 600 g) – sviečková, flank steak
- ½ šálky (125 ml) teriyaki marinády + navyše, na podávanie
- 400 g singapurských rezancov
- 2 zväzky baby bok choy, nakrájané na 4 cm kúsky
- 175 g hráškových strukov, nakrájaný diagonálne na tenké plátky
- 2 jarné cibuľky, nakrájané na tenké plátky
- 1 polievková lyžica sezamového oleja
- 1 polievková lyžica opečených sezamových semienok
- čerstvé koriandrové listy a nakladaný zázvor na servírovanie
Postup
- Vložte steaky do veľkého vrecka s teriyaki marinádou.
- Odložte na 5 minút.
- Vyberte steaky z marinády, osušte papierovou utierkou a restujte na mierne naolejovanej nepriľnavej panvici na stredne vysokom ohni po dobu 1-2 minút z každej strany.
- Nechajte odpočinúť na tanieri zakrytom fóliou po dobu 2-3 minút.
- Medzitým si pripravte rezance podľa pokynov na obale.
- Hotové rezance sceďte a udržujte v teple vo veľkej miske.
- Vložte bok Choy a hrášok do veľkej misky.
- Zalejte vriacou vodou a po dobu 2-3 minút blanšírujte.
- Sceďte a pridajte k rezancom spoločne s jarnou cibuľkou a olejom.
- Okoreňte a posypte sezamovými semienkami.
- Pokrájajte steaky a podávajte s rezancami, extra teriyaki marinádou, lístkami koriandra a nakladaným zázvorom.