Hovädzí minútkový guláš

Hovädzí minútkový guláš

Máte chuť na guláš a nechcete tráviť večnosť čakaním na túto pochúťku? Pripravte si lahôdku inšpirovanú Maďarskom počas chvíle s použitím minútkového mäsa.

Ingrediencie

  • 1 polievková lyžica rastlinného oleja
  • 300g minútkového hovädzieho mäsa nakrájaného na prúžky (sviečková, flank steak…)
  • 100 g hnedých šampiňónov, nakrájaných na štvrtky
  • 2 lyžičky papriky
  • 500 g zemiakov, olúpaných a nakrájaných na malé kocky
  • 600 ml hovädzieho vývaru
  • 500g konzervovaných paradajok
  • hrsť listov petržlenovej vňate, hrubo nasekaných
  • jogurt na servírovanie
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Polovicu oleja zohrejte na veľkej nepriľnavej panvici, orestujte hovädzie mäso po dobu 2 minút a raz premiešajte.
  2. Ak máte malú panvicu, urobte to v dvoch dávkach.
  3. Preložte mäso na tanier.
  4. Na panvici zohrejte zvyšný olej a osmažte na ňom huby po dobu 2-3 minút, kým nezačnú hnednúť.
  5. Huby posypte paprikou, krátko orestujte, pridajte zemiaky, vývar a paradajky.
  6. Všetko dobre premiešajte, prikryte a varte 20 minút, kým zemiaky nezmäknú.
  7. Nakoniec pridajte hovädzie mäso spolu so šťavou a prehrejte.
  8. Podľa chuti osoľte a okoreňte.
  9. Vmiešajte petržlenovú vňať a jogurt a podávajte.
Hovädzí guláš so zemiakmi, jogurtom a petržlenovou vňaťou v hlbokom tanieri.
www.bbcgoodfood.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.