Minútkový steak je rýchle a chutné jedlo, ktoré si vyžaduje minimálnu prípravu. Pripravíte ho iba za 15 minút! Podávajte s omáčkami podľa výberu a jednoduchým zeleninovým šalátom.
Ingrediencie
- 2 minútkové steaky (napríklad z hovädzej sviečkovej)
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 lyžice masla
- 2/3 šálky remulády podľa výberu na podávanie
Zeleninový šalát
- 10 cherry paradajok, nakrájaných na polovicu
- 2 šálky rukoly
- 1/4 šálky šalátového dresingu Vinaigrette (zmiešate 6 lyžíc extra panenského olivového oleja, 2 lyžice bieleho vínneho octu, štipku soli a štipku mletého čierneho korenia)
Postup
- Pripravte si ingrediencie.
- Steaky osoľte a okoreňte z oboch strán.
- Zahrejte grilovaciu panvicu na vysokú teplotu, vložte steaky a opekajte, kým spodná strana nezhnedne (cca 3 minúty).
- Otočte steaky a restujte, kým nezhnednú.
- Neopekajte ich veľmi dlho, inak riskujete, že mäso stuhne.
- Steaky vyberte z panvice, preložte ich na tanier a nechajte odpočinúť.
- Pridajte na panvicu 2 lyžice masla a pomocou varešky zoškrabnite zvyšné kúsky.
- Steaky pokvapkajte výpekom z panvice.
- Nakrájajte steaky na 4 plátky a naložte na taniere.
- Podávajte so zmesou cherry paradajok a rukoly zaliatu dresingom.
- Na steaky pridajte veľké množstvo remulády.
- Užite si to!