Bublanina s hroznovým vínom

Bublanina s hroznovým vínom

Bublanina je ľahučká sladká buchta, ku ktorej sa krásne hodí kyselkavá chuť vína, chute sa vyváža a vzniká skvelá letná pochúťka, ako ju poznáme od babičiek.

INGREDIENCIA

  • hroznové víno
  • 4 vajcia
  • 220 g kryštálového cukru
  • 300 g polohrubej múky
  • 100 ml oleja
  • 1 kypriaci prášok
  • 1 vanilkový cukor
  • 6 lyžíc vlažnej vody
  • štipka soli
  • štipka citrónovej kôry

POSTUP

  1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom, vodou a vanilkovým cukrom do nadýchanej peny.
  2. Pridáme sypké ingrediencie a pokračujeme v šľahaní, kým nemáme hladké liate cesto.
  3. Pozor na citrónovú kôru, pre niekoho môže vytvoriť ľahko nepríjemný chuťový akcent.
  4. Cesto vylejeme na vymastený či vyložený plech papierom na pečenie a môžeme klásť hrozno (celé, alebo polovičky).
  5. Veľmi to nepreháňať, aby sa vám bublanina pekne prepiekla.
  6. Pečieme 25-30 minút na 180 stupňov.
Pokrájaná bublanina s ovocím na veľkej tácke.
www.lookimadethat.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.