Marmeláda z hrozna

Marmeláda z hrozna

Marmeláda z hrozna nie je úplne typická, ale určite si jej chuť zamilujete na palacinkách, lievančekoch alebo len tak na chlebe s maslom či šunkou.

INGREDIENCIA

  • 1 kíl hrozna (farebný variant podľa vášho výberu)
  • 1 hrnček cukru
  • ¼ hrnčeka vody
  • štipka soli  

POSTUP

  1. Hrozno najskôr poriadne očistíme a umyjeme a dáme do hrnca spoločne s vodou.
  2. Pod pokrievkou necháme prebublávať asi 10 minút, potom odkryjeme a miešame asi 20 minút, kým sa šťava trochu nezredukuje.
  3. Ďalší krok je rozmixovanie hrozna, je možné ich tiež prepasírovať a precediť cez plátno. Pokiaľ chcete marmeládu s kúskami, nie je potrebné mixovať.
  4. Zmes vrátime späť do hrnca a vsypeme cukor a soľ.
  5. Za občasného miešania necháme prebublávať, kým zmes začne želírovať.
  6. Jednoduchým testom zistíte, kedy je marmeláda pripravená na plnenie do pohárov – kvapnite na tanier trochu zmesi a uvidíte, či stuhne.
  7. Ak áno, môžete plniť poháre.
  8. Ešte horúce ich na chvíľu otočte dnom nahor, aby sa viečko chytilo, potom ich môžete otočiť späť.
  9. Pokiaľ nie, budete mať akurát marmeládu prilepenú na viečku.
Marmeláda z červeného hrozna v pohári vedľa taniera, na ktorom je chlieb s marmeládou a nôž.
www.lookimadethat.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.