Šťava z hroznového vína

Šťava z hroznového vína

Šťava z hrozna je perfektnou možnosťou, ako do tela dostať potrebnú dávku vitamínov a osviežiť sa.

INGREDIENCIA

  • hrozno
  • voda
  • cukor

Zámerne neuvádzame množstvo, pretože záleží na vás, koľko šťavy budete chcieť a či vôbec pridáte cukor.

POSTUP

  1. Umyté a očistené hrozno vložte do hrnca a prilejte vodu, aby boli všetky guličky ponorené.
  2. Priveďte ich do varu a potom stiahnite teplotu a nechajte ťahať asi 10 minút kým nepopraskajú a voda sa nesfarbí.
  3. Ďalší krok zahŕňa prepasírovanie šťavy. Všetko (aj so zvyškom po pasírovaní) môžete ešte precediť cez plátno a nechať vykvapkať pokojne aj cez noc.
  4. Ak chcete pridať cukor, vlejte šťavu do hrnca, pridajte cukor a miešajte na miernom plameni, kým sa všetok nerozpustí. V opačnom prípade tento krok vynechajte.
  5. Hotovú hroznovú šťavu môžete skladovať v nádobe v chladničke, zavariť alebo aj zmraziť. Skvelá je tak ako je, alebo zriedená s bublinkovou vodou.
Poháre so šťavou z hrozna a ľadom na doske, obložené červeným hroznom.
www.thekitchenmccabe.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.