Hodvábna polievka z taveného syra

Hodvábna polievka z taveného syra

Ak dávate prednosť jemnejším chutiam, tavený syr je dokonalou voľbou. Pokiaľ chcete polievke dodať intenzívnejšiu chuť, pridajte do nej navyše trochu čedaru.

Ingrediencie:

  • 500 g taveného smotanového syra
  • 1/4 šálky masla
  • 1 šálka nakrájanej cibule
  • 1/2 šálky nakrájanej mrkvy
  • 1 šálka nakrájaného zeleru
  • 1/4 šálky hladkej múky
  • 4 šálky kuracieho vývaru
  • 1 šálka šľahačky
  • 1 šálka nastrúhaného čedaru (voliteľné)
  • 1 PL kukuričného škrobu alebo solamylu
  • sladká paprika
  • sušená petržlenová vňať
  • soľ, korenie

Postup:

  1. V hrnci rozpustite maslo, pridajte soľ a korenie.
  2. Následne na masle 5 minút poduste nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler.
  3. Po menšom množstve primiešajte aj múku a kukuričný škrob.
  4. Za stáleho miešania povarte ešte ďalšie 3 minúty.
  5. Postupne k zmesi pridávajte kurací vývar a šľahačku a za stáleho miešania povarte 5 minút.
  6. Znížte teplotu a pridajte do zmesi na kocky nakrájaný tavený syr, prípadne tiež nastrúhaný čedar.
  7. Miešajte, kým sa syr nerozpustí.
  8. Dochuťte polievku pomocou korenia a následne ju tyčovým mixérom vyšľahajte dohladka.
  9. Potom varte ešte približne 15 minút.
Polievka pripravená z taveného syra servírovaná s opečeným kúskom pečiva
zdroj: delicioustable.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.