Hovädzie rezančeky Stroganov s vôňou brandy

Hovädzie rezančeky Stroganov s vôňou brandy

Vyskúšajte nevšedný recept, v ktorom sa na rozdiel od väčšiny ostatných pri príprave nepoužíva horčica ani paradajkový pretlak. Jeho chuť je naopak ozvláštnená brandy!

Ingrediencie

  • 500 g hovädzie sviečkové
  • 1 červená cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 100 g lesných húb
  • 50 ml kyslej smotany
  • 40 ml brandy
  • 10 g masla
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • citrónová kôra z jedného citróna
  • olivový olej
  • soľ, korenie
  • čerstvá petržlenová vňať

Postup

  1. Olúpte a nadrobno nakrájajte cibuľu a cesnak.
  2. Nastrúhajte kôru z citróna, očistite a nakrájajte huby.
  3. Hovädzie mäso vložte medzi dve vrstvy potravinovej fólie a valčekom rozvaľkajte približne na hrúbku pol centimetra.
  4. Následne mäso nakrájajte na tenké rezančeky.
  5. Rezančeky posypte sladkou paprikou, korením, soľou a citrónovou kôrou.
  6. V panvici na olivovom oleji orestujte cibuľu s cesnakom, potom pridajte aj huby a maslo.
  7. Restujte do doby, než huby mierne zozlatnú, a následne túto zmes z panvice odstráňte.
  8. Do rovnakej panvice prilejte trochu oleja a po dobu niekoľkých minút v ňom restujte hovädzie rezančeky.
  9. Primiešajte aj zmes húb, cibule a cesnaku a všetko zalejte brandy.
  10. Miešajte, kým sa brandy takmer nevyparia.
  11. Odstavte z ohňa a primiešajte kyslú smotanu.
  12. Podávajte posypané čerstvo nakrájanou petržlenovou vňaťou.

Takto pripravené hovädzie Stroganov skvele chutí s čerstvým chlebom a nakladanými uhorkami.

Mäsové rezančeky s hubami deglazovanej brandy
zdroj: jamieoliver.com

Túžite po vlastnoručne nakladaných uhorkách? S naším praktickým návodom na zaváranie to zvládne každý!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.