Vyskúšajte nevšedný recept, v ktorom sa na rozdiel od väčšiny ostatných pri príprave nepoužíva horčica ani paradajkový pretlak. Jeho chuť je naopak ozvláštnená brandy!
Ingrediencie
- 500 g hovädzie sviečkové
- 1 červená cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 100 g lesných húb
- 50 ml kyslej smotany
- 40 ml brandy
- 10 g masla
- 1 lyžička sladkej papriky
- citrónová kôra z jedného citróna
- olivový olej
- soľ, korenie
- čerstvá petržlenová vňať
Postup
- Olúpte a nadrobno nakrájajte cibuľu a cesnak.
- Nastrúhajte kôru z citróna, očistite a nakrájajte huby.
- Hovädzie mäso vložte medzi dve vrstvy potravinovej fólie a valčekom rozvaľkajte približne na hrúbku pol centimetra.
- Následne mäso nakrájajte na tenké rezančeky.
- Rezančeky posypte sladkou paprikou, korením, soľou a citrónovou kôrou.
- V panvici na olivovom oleji orestujte cibuľu s cesnakom, potom pridajte aj huby a maslo.
- Restujte do doby, než huby mierne zozlatnú, a následne túto zmes z panvice odstráňte.
- Do rovnakej panvice prilejte trochu oleja a po dobu niekoľkých minút v ňom restujte hovädzie rezančeky.
- Primiešajte aj zmes húb, cibule a cesnaku a všetko zalejte brandy.
- Miešajte, kým sa brandy takmer nevyparia.
- Odstavte z ohňa a primiešajte kyslú smotanu.
- Podávajte posypané čerstvo nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Takto pripravené hovädzie Stroganov skvele chutí s čerstvým chlebom a nakladanými uhorkami.
Túžite po vlastnoručne nakladaných uhorkách? S naším praktickým návodom na zaváranie to zvládne každý!