Hovädzie Stroganov s ryžou

Hovädzie Stroganov s ryžou

Aké veľké by mali byť hovädzie rezančeky? Obvykle sa udáva približne 5 x 2 x 1 centimeter. Existujú aj varianty, kedy sa sviečková nekrája na rezančeky, ale iba na plátky.

Ingrediencie

  • 500 g hovädzie sviečkové alebo roštené
  • 250 g šampiňónov
  • 250 ml vývaru
  • 85 g kyslej smotany
  • 1 červená cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 PL worcestrové omáčky
  • 1 PL paradajkového pretlaku
  • 2 lyžičky masla
  • 2 lyžičky sladkej papriky
  • olej
  • soľ, korenie
  • čerstvá petržlenová vňať

Postup

  1. Na panvici s olejom sprudka orestujte sviečkovú nakrájanú na rezančeky.
  2. Následne na masle približne 5 minút za stáleho miešania zľahka restujte nadrobno nakrájanú cibuľku a cesnak, ktoré posypte sladkou paprikou.
  3. Pridajte k zmesi hovädzie mäso, na plátky nakrájané šampiňóny, worcestrovú omáčku, paradajkový pretlak a vývar.
  4. Všetko dôkladne premiešajte a priveďte do varu.
  5. Potom duste na miernom plameni, kým mäso nebude mäkké.
  6. Do zmesi vmiešajte kyslú smotanu.
  7. Servírujte posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.

Ryža je v Čechách najobľúbenejšou prílohou k tomuto pokrmu. Vzhľadom na svoju štruktúru sa najviac odporúča ryža basmati či ďalšie druhy dlhozrnnej ryže.

Zmes hovädzieho mäsa, šampiňónov a ryže zdobená petržlenovou vňaťou
zdroj: taste.com.au

V prípade, že je pre vás chuť kyslej smotany príliš silná, nahraďte ju pol na pol smotanou na šľahanie.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.