Stroganov so šampiňónmi a smotanou

Stroganov so šampiňónmi a smotanou

Okrem šampiňónov môžete pri príprave samozrejme použiť aj lesné huby. Tie pokrmu dodajú intenzívnejšiu chuť aj vôňu.

Ingrediencie

  • 500 g hovädzie sviečkové alebo roštené
  • 250 g šampiňónov
  • 250 ml kyslej smotany
  • 125 ml vývaru
  • 1 cibuľa
  • 60 ml brandy
  • 1 PL oleja
  • 1 PL masla
  • 1 lyžička horčica
  • bobkový list
  • soľ, korenie
  • petržlenová vňať

Postup

  1. Hovädzie mäso nakrájajte na rezančeky.
  2. Na panvici zohrejte olej a maslo, pridajte nakrájanú cibuľu, šampiňóny, soľ a korenie.
  3. Varte po dobu 7-10 minút na miernom ohni.
  4. Cibuľu so šampiňónmi z panvice vyberte a odložte do misky.
  5. Do panvice vložte mäsové rezančeky a restujte ich po dobu 3-5 minút.
  6. Prilejte brandy a za stáleho miešania pokračujte vo varení, kým sa takmer všetok alkohol nevyparí.
  7. Následne pridajte vývar, bobkový list, soľ a korenie a za stáleho miešania povarte.
  8. Vráťte do panvice šampiňóny a cibuľu a varte ešte po dobu približne 3 minút.
  9. Na záver pridajte kyslú smotanu a na miernom ohni dôkladne premiešajte.
  10. Pred podaním posypte nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.

Servírujte so zemiakovou kašou, ryžou či pečivom a nakladanými uhorkami.

V prípade, že je pre vás chuť kyslej smotany príliš silná, nahraďte ju pol na pol smotanou na šľahanie.

Pokrm z hovädzieho mäsa a húb s omáčkou z kyslej smotany
zdroj: vikalinka.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.