Tomuto pokrmu sa niekedy hovorí aj minútkový guláš. Jeho výhodou je nielen rýchlosť prípravy, ale aj to, že sa všetko pripravuje iba v jednej panvici!
Ingrediencie
- 500 g hovädzie roštené
- 250 g lesných húb či šampiňónov
- 1/2 cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 1 šálka vývaru
- 3/4 šálky smotany na šľahanie
- 1/4 šálky kyslej smotany
- 2 PL olivového oleja
- 2 PL masla
- 1 PL múky
- 1 PL worcestrové omáčky
- 1 PL dijonskej horčice
- soľ, korenie
- pažítka na ozdobu
Postup
- V hlbokej panvici na olivovom oleji orestujte roštenú nakrájanú na rezančeky.
- Rezančeky z panvice odstráňte a odložte na tanier, ktorý priklopte, aby mäso príliš nevychladilo.
- Pridajte do panvice maslo, nadrobno nakrájanú cibuľu a na plátky či štvrťky nakrájané huby.
- Varte po dobu niekoľkých minút, kým huby nezmäknú.
- Pridajte prelisovaný cesnak a ešte minútku restujte.
- Zmes poprášte múkou a zamiešajte.
- Prilejte šálku vývaru, smotanu na šľahanie a všetko duste do mierneho zahustenia.
- Do zmesi pridajte kyslú smotanu, do ktorej ste predtým vmiešali lyžicu teplej omáčky, aby sa nezrazila.
- Za stáleho miešania pridajte worcestrovú omáčku, dijonskú horčicu, soľ a korenie.
- Keď je omáčka krémová, pridajte do nej hovädzie mäso a nechajte ho prehriať.
- Ozdobte nasekanými kúskami pažítky.
Takto pripravený Stroganov podávajte s cestovinovými rezancami či zemiakovou kašou.