Sviečková Stroganov

Sviečková Stroganov

Zaujímavosťou je, že tento pokrm je veľmi obľúbený aj v Amerike, kde sa pripravuje dokonca ako hotové jedlo. Američania ho najčastejšie konzumujú s cestovinovými rezancami.

Ingrediencie

  • 1000 g hovädzie sviečkové
  • 500 g šampiňónov
  • 3/4 šálky smotany na šľahanie alebo kyslej smotany
  • 1 šálka vývaru
  • 1 šalotka
  • 2 PL koňaku
  • 1 PL dijonskej horčice
  • 2 PL oleja
  • 6 PL masla
  • sladká paprika
  • soľ, korenie
  • čerstvý kôpor či petržlenová vňať na ozdobu

Postup

  1. Sviečkovú nakrájajte na rezančeky, osoľte, okoreňte a orestujte na panvici s olejom.
  2. Orestované mäso vyberte, do panvice pridajte maslo a opražte na ňom nakrájanú šalotku.
  3. Pridajte na plátky nakrájané šampiňóny, soľ, korenie a niekoľko minút restujte.
  4. Prilejte koňak a vývar, priveďte do varu a duste približne 10 minút, kým tekutina nezhustne.
  5. Vmiešajte dijonskú horčicu a smotanu.
  6. Keď sa všetko spojí, pridajte tiež hovädzie rezančeky a niekoľko málo minút ešte povarte.
  7. Dochuťte soľou, čiernym korením, paprikou a ozdobte nasekaným kôprom či petržlenovou vňaťou.

Ako prílohu podávajte cestovinové rezance či iný typ cestovín.

Zmes rezancov z hovädzieho mäsa so šampiňónmi servírovaná na cestovinách
zdroj: epicurious.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.